Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša vijest

320 tisuća blokiranih građana ostat će bez povrata poreza: 'To nije u redu, sve su mi uzeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 320 tisuća blokiranih građana ove godine neće moći dobiti povrat preplaćenog poreza.

Takvu odluku potvrdili su nam iz Porezne uprave, a kažu da blokirane osobe mogu raspolagati samo onim novčanim sredstvima koja su izuzeta od ovrhe, a povrat poreza to nije.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Ilustracija mnogi trljaju ruke Dvije skupine građana će profitirati: Pogledajte tko sve ima pravo na povrat poreza i tko ga baš mora prijaviti

Blokirani građani tako neće moći dobiti isplatu povrata u gotovini, niti isplatu mogu prenijeti na tuđi račun, jer na taj način čine poreznu prevaru.

Udruga Blokirani uskoro postaje politička stranka

Iz Udruge Blokirani poručuju da Vlada ovim potezom šteti dužnicima, a direktno ide na ruku vjerovnicima, koji se naplaćuju kroz povrat poreza.

"Povrat poreza bi trebala dobiti oko 900 kuna, oni i tako sve što dobivam na žiro račun šalju ovršitelju. To nije u redu da meni oduzmu i to malo. Sve su mi uzeli, što su mogli uzeti", rekla nam je Ivanka Osmak, jedna od brojnih građana i građanki u blokadi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene