Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uobičajena procedura

U Hrvatskoj je 16 osoba pod nadzorom zbog ebole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o osobama koje su doputovale iz zemalja u kojima ima zaraženih ebolom.

Šesnaest osoba u Hrvatskoj pod pasivnim je medicinskim nadzorom, jer su doputovale iz zemalja u kojima ima zaraženih ebolom. Većina tih osoba doputovala je iz Nigerije, te nisu pokazivale nikakve znakove oboljenja od ebole.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari

Hrvatska nema prostor za karantenu u slučaju pojave ebole

Procedura pasivnog nadzora uobičajena je, a osobe, ako osjete simptome poput povraćanja ili vrtoglavice, odmah se moraju javiti svom dežurnom epidemiologu. Ministar zdravlja Siniša Varga istaknuo je da je mogućnost širenja ebole u Hrvatskoj izrazito niska, te da su granične sanitarne inspekcije i epidemiološke službe spremne za pojavu bolesti.

Kronologija najopakije bolesti današnjice

'Oni moraju tih 21 dana od povratka iz zahvaćenih zemalja pripaziti na to hoće li razviti neke od simptoma, tipa visoke temperature, glavobolje, bolova u mišićima, i nekih sličnih simptoma i u tom slučaju bi odmah obavezno trebali kontaktirati liječnika', rekla nam je Goranka Petrović, epidemiolog pri HZJZ-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene