Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro smanjivanje visokih povlaštenih mirovina

Najviša mirovina u Hrvatskoj 17.600 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sadašnjih 14 kategorija povlaštenih mirovina je puno i predstavljaju veliko opterećenje na državu', izjavio je Krešimir Rožman, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, te najavio njihovo smanjivanje.

'Država planira postepeno zakonski uskladiti najvišu povlaštenu mirovinu od 17.600 kuna s redovnim mirovinama kroz smanjivanje u periodu od 8 godina', naglasio je Rožman na okruglom stolu koji se održava u sklopu projekta Analiza mirovinskog sustava. Državni tajnik ove je podatke iznio u sklopu prezentacije promjena koje Vlada najavljuje za ovu godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

>> 'Izmjena mirovinske reforme samo je popravljanje sustava'

>> Što naše tijelo kaže na mirovinsku reformu?

Uz Rožmana na okruglom stolu sudjeluju i Zoran Anušić, stariji ekonomist Svjetske banke i jedan od kreatora mirovinske reforme, Predrag Bejaković, istraživač Instituta za javne financije te Marija Zuber, ekonomska analitičarka. Ispred sindikata sudjeluje Ana Milićević Pezelj, a banke predstavlja Damir Grbavac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene