Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodogradnja na kontinentu

Brodogradilište u Virovitici: Ovo je njihova vrhunska jedrilica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranom sada plovi i 12 metara duga prva regatna jedrilica u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj. Djelo je to virovitičkog poduzetnika, koji je svoju ljubav prema moru i brodovima pretvorio u ozbiljan posao. Osim što je prvi proizveden u Hrvatskoj, poseban je i po inovativnom konceptu izgradnje, koji ovakve brodove stavlja daleko ispred svojih konkurenata.

Regatna jedrilica 'Dubrovnik' porinuta je u more uz glasno odobravanje. Od ideje do realizacije ova je jedrilica domaći proizvod. 'Kontinent je vrijedan proizvodnje može se tamo svašta raditi pa i brodovi i u svijetu nije ništa neobično da se na kontinentu rade ovakvi projekti', kaže proizvođač broda Tomislav Matasić.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Gana naručila 20 ribarskih brodova iz Šibenika!

'Dubrovnik' će ploviti hrvatskim i svjetskim morima i to na regatama. A od skice do proizvoda - sve se radi u ovim pogonima u Virovitici. Ovo je mini slavonsko brodogradilište do sada proizvelo desetak brodova. Ovo im je prva regatna jedrilica. 'Cijeli je u karbonu, vrlo je lagan, nadamo se da će biti brz, to tek treba dokazati', kaže proizvođač.

Posada broda 'Dubrovnik' s nestrpljenjem očekuje vjetar u jedrima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene