Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra namjera

Linić uvodi visoki porez na stečajnu imovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtke koje su u dugovima po novom će zakonu imati 60 dana da se dogovore s vjerovnicima o predstečajnoj nagodbi.

Ministar Slavko Linić uvest će novi, vrlo visoki porez na stečajnu imovinu, a kako bi prisilio odgovorne u tvrtkama da se nagode s vjerovnicima ili prodaju imovinu i podmire dugove. Želi, kaže, tako spriječiti da vlasnici izuzmu imovinu iz stečaja.

Pročitajte i ovo Orsat Miljenić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić o Austriji i ulasku Hrvatske u Schengen: "Ako ne ide lijepo, može na drugi način, ali moramo ući" Slika nije dostupna Ministarstvo pravosuđa Miljenić: Plan ušteda bio je nerealan, barem kad je riječ o pravosuđu

Time će Linić nadograditi novi Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji će na snagu stupiti u listopadu, a kojega je ministar financija danas predstavio s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem.

Tvrtke koje su u dugovima po novom će zakonu imati 60 dana da se dogovore s vjerovnicima o predstečajnoj nagodbi. Uspiju li, odnosno ako se s idejom nagodbe slože vjerovnici koji zajedeno drže više od 50 posto duga, dužnik pokreće predstečajnu nagodbu koja mora biti gotova u najviše 120 dana.

>> Otkrivamo detalje Linićevog novog pohoda na bogataše!

Vodit će je tročlano Nagodbeno vijeće u FINA-i i kad se dužnik i vjerovnici dogovore, poslat će je na Upravni sud koji će blagosloviti dogovor. Kroz to vrijeme račun dužnika će biti odblokiran, a transakcije će kontrolirati Nagodbeno vijeće. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene