Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi nameti

Otkrivamo detalje Linićevog novog pohoda na bogataše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić uvodi bankama porez na imovinu. Sve stanove i nekretnine koje banke posjeduju vlada će oporezivati i na taj način ih natjerati da ih stave u funkciju. No, takav porez, osim bankara, plaćat će i građani.

Ministar financija 'radi' na novom porezu. Vlasnik stana i vikendice na moru - tako će dobiti novi namet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

'Smatram da jej čovjek koji ima stan u Zagrebu i vikendicu na moru je bogat čovjek. I ako je bogat, on treba više doprinositi za zdravstvenu zaštitu Hrvatske nego radnik s 2.500 kuna plaće', kazao je Slavko Linić.

>> Ni sami političari nemaju pojma što su nas sve prisilili plaćati!

Tim novcem punit će se lokalne blagajne i financirati zdravstvo i školstvo. No, na udaru poreza - naći će se i banke.

'Poruka bankama i ostalim vjerovnicima - nemojte uzimati imovinu, a zatvarati radna mjesta. Jer ako tu imovinu opet ne stavite u funkciju, a to znači ako ne zaposlite, platit ćete visoke poreze', kazao je ministar financija.

Banke u vlasništvu imaju tisuće stanova za koje čekaju da im poraste cijena. Ovim porezom ministar financija želi 'presjeći' tu praksu.

'To znači da će se te nekretnine morati aktivirati. ili najam ili prodaja. U Europi je poznat model gdje banke iznajmljuju svoje nekretnine, a to se kod nas događa vrlo rijetko', kazao je Vjeko Peretić, direktor portala Moj-bankar.hr.

Kamate na kredite ne bi trebale porasti. No, porast će zato davanja vlasnicima više nekretnina u kojima ne žive.

'Svi oni koji imaju po 5 ili 6 stanova, a nisu iznamljeni, nitko u njima ne stanuje - plaćat će veći porez', kazao je Linić. 

Kao i vlasnici poljoprivrednih zemljišta - koji čekaju da se na njihove parcele usele bageri, a oni zarade na prodaji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene