Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometna mreža

Kosor otvorila radove u Gospodarskoj zoni 'Podi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je radove na izgradnji 3,1 kilometra prometne mreže u Gospodarskoj zoni Podi koja je smještena na 136.000 četvornih metara površine istočno od Šibenika.

Premijerka Kosor je naglasila da će Vlada dosljedno provesti program gospodarskog oporavka dodavši kako ćemo u tomu uspjeti ako budemo svi zajedno angažirani - jedinice lokalne uprave i samouprave, gospodarstvenici, Vlada, poduzetnici i sindikati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Važna ulica u centru Zagreba zatvara se za sav promet: Pogledajte obilazne pravce Domagoj Mikić - 1 počeli radovi i gužve Počela rekonstrukcija Jadranskog mosta u Zagrebu: Reporter Nove TV provjerio kakva je situacija na terenu

'Ovo je prilika još jedanput pozvati sindikate da nam se pridruže i da razumijemo kako živimo u iznimno teškim vremenima, najtežim od Domovinskog rata. Sad treba donositi teške odluke', rekla je premijerka Kosor. Također je pozvala da se svi zajedno, kako je rekla, bez obzira na političku opredjeljenost, uključimo u oporavak gospodarstva.

'Pozivam sve gospodarstvenike da obrate pozornost na vladine mjere i program gospodarskog oporavka - plan A i plan B, te da u suradnji sa svojim poslovnim bankama osmišljavaju programe jer je to u ovom trenutku najvažnije', kazala je premijerka Kosor. Pri tomu je istaknula kako je otvaranje svakog novog radnog mjesta u ovim teškim vremenima krize ogroman doprinos gospodarskom oporavku. Kazala je kako će u ovoj teškoj godini iz proračuna biti izdvojeno 326 milijuna kuna za osnaživanje poduzetništva.

Još mjera za rasterećenje gospodarstva

Premijerka je najavila kako će radi rasterećenja gospodarstva biti još mjera poput vladine odluke o smanjenju 25 posto doprinosa za šume i vode. Dodala je kako će najprije uslijediti slična odluka za turističku zajednicu. U izaslanstvu s premijerkom bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva Đuro Popijač i ministar mora Božidar Kalmeta. Premijerka je istaknula da tako 'jako vladino izaslanstvo' s kojim je doputovala u Šibenik govori o vladinoj privrženosti jačanju gospodarstva.

Podsjetila je kako je do sada diljem Hrvatske otvorena 291 gospodarska zona u kojima je uposleno više od 38.000 radnika. Šibenski gradonačelnik Ante Županović je rekao kako je Gospodarska zona Podi 'najveći razvojni projekt Šibenika'. 'Posebice je važno da smo u tu zonu privukli i strane investitore', kazao je Županović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene