Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ratu s Vučićevićem

Fižuliću izlaz iz nepoželjnog partnerstva nude Poljaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlaz iz nepoželjnog partnerstva sa srbijanskim poduzetnikom Slobodanom Vučićevićem u Magmi vide još samo u prodaji 49 posto svog udjela u Adria Designu te prodaji 100 post udjela u Magminim društvima u BiH i Srbiji koja posluju s trgovinama Turbo limača.

U obavijesti Zagrebačkoj burzi Magma je jutros potvrdila interes potencijalnih investitora za te tri tvrtke koje, kako neslužbeno doznajemo, ostvaruju ukupnu prodaju od 60 milijuna eura i imaju navodno samo 2 milijuna eura duga. Kao najizgledniji kupac spominje se pak poljski NFI EMPiK Media fashion, pred kojim je Goranko Fižulić lani dao prednost Vučićevićevu NCA Investment groupu i očito se brzo pokajao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evakuirano 34.000 ljudi Light show na Filipinima: Spektakularne noćne snimke erupcije vulkana Mayon Slika nije dostupna Srbi umjesto Poljaka Beogradska tvrtka kupuje Fižulićevu Magmu

Navodno su Poljaci lani u posljednji čas izmijenili ponudu pa je Fižulić, koji je htio zadržati vertikalnu integriranost Turbo limača, preporučio Vučićevića, s kojim sada ratuje i optužuje ga da mu nije platio posljednju ratu za Turbo limač u iznosu od 6,6 milijuna eura. S obzirom na to da je i Vučićeviću, kojemu je Trgovački sud ovih dana zabranio raspolaganje i korištenje žiga Turbo limača i još sedam brendova, zajednička tvrtka Adria Design u kojoj on drži 51% udjela sve više teret, valja očekivati da će se i on složiti s prodajom kompanije. Poljaci, koji su lani dva mjeseca radili due diligence u Turbo limaču, tako bi jako brzo ušli u kompaniju u kojoj im i nije prioritet 100-postotni udjel koliko kontrolni paket s ostavljanjem mogućnosti kasnijeg potpunog povlačenja manjinskih dioničara.

Magma podnijela kaznenu prijavu protiv Vučićevića

Magma je jutros na Zagrebačkoj burzi izvijestila i da je prema Zakonu o kaznenom postupku Republike Srbije podnijela kaznenu prijavu protiv Slobodana Vučičevića i ostalih upletenih u kaznena djela davanja i primanja mita, nesavjesna poslovanja... u vezi s Magmom i Kozmolineom u Srbiji, što je, tvrde, Vučićević i sam nedavno priznao u izjavi za HTV-ov dnevnik. Vučićević, međutim, to danas nije želio komentirati.

Iako je dogovoreno refinanciranje tranše Magminih komercijalnih zapisa vrijednih 6,1 milijun eura novom tranšom, samu transakciju iz tehničkih razloga nije moguće provesti do roka dospijeća jer je Magmin račun blokiran. U idućih 10 dana očekuju njegovu deblokadu. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene