Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Financijska kriza: Na Islandu nacionalizirana najveća banka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon praznika, nastavljen je strmoglavi pad na zagrebačkoj burzi. Crobex je tijekom jutra pao za više od 8%. Vodeće azijske i europske burze u međuvremenu pokazuju prve znake stabilizacije nakon nekoliko dana katastrofalnih gubitaka.

Nezaposlenost na zapadu raste. Među najgore pogođenima je automobilska industrija koja najavljuje smanjenje proizvodnje i broja zaposlenih. Globalna financijska kriza sve snažnije utječe na i pad prodaje i cijena kuća. Propadaju brojne agencije za prodaju nekretnina. 

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

>> Kriza stigla i Europu: Radnici ostaju bez posla potrošnja opada

Niz mjera na sprječavanju potpunog sloma bankarskog sektora koje su proteklih dana poduzele vlade SAD-a te više europskih i azijskih zemalja čini se ipak daje prve rezultate. Nakon nekoliko dana katastrofalnih gubitaka, europske i azijske burze pokazuju prve znakove stabilizacije. No američki ministar financija ipak upozorava da krizi nije kraj.

Stanje je najgore na Islandu. Tamošnja je vlada nacionalizirala i najveću banku u zemlji. Sljedeći tjedan bi trebali početi pregovori s Rusijom o financijskoj pomoći. Moskva je Reykjaviku odobrila pozajmicu od čak četiri milijarde eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene