Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kriza stigla i Europu: Radnici ostaju bez posla potrošnja opada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon američkih i europski radnici počeli su ostajati bez posla. Europljani stežu remen. Kupuje se sve manje. U Velikoj Britaniji stotinama trgovina prijeti bankrot. Trgovci ostaju bez posla, a oštro pada prodaja automobila.

Volvo će tako otpustiti oko 3 tisuće radnika. Opel je ranije najavio obustavu proizvodnje na nekoliko tjedana. 

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi

BMW će privremeno u jednoj tvornici radnike poslati kući, na nekoliko dana.

'Svi smo jako zabrinuti. Jasno nam je što se događa. BMW zatvara na nekoliko dana, i to je bolje nego lagati ljudima. Strah ostaje', rekao je Ingo Maik, iz BMW-a.

Kredit je sve teže dobiti. Pada vrijednost stanova i kuća, raste nezaposlenost.

Na svjetskim burzama vrijednost dionica i dalje pada. Banke su na rubu provalije. Potpuni gospodarski slom nastoji spriječiti nekoliko svjetskih središnjih banaka koordiniranom akcijom smanjenja kamatnih stopa.

Jedan švicarski stručnjak upozorava kako će građani razvijenih zemalja osjećati kako posjeduju manje. Najgore će proći siromašni. Financijska kriza zemljama u razvoju donijet će glad, prosvjede, sukobe i političke prevrate.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene