Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ništa ne ide preko noći

Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ulazi u proceduru prekomjernog deficita, no trenutak kada će Europa preuzeti nadzor nad domaćim financijama neće nastupiti preko noći.

PREKOMJERNI DEFICIT - DO SVIBNJA SE NIŠTA NEĆE DOGODITI, KONTROLA POČINJE TEK NA LJETO 2014.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada ima jedno veliko ništa VIDEO Gospodarstvo u kolapsu, a od premijera ni riječi Slika nije dostupna Uskoro u Saboru Slijedi prijelomna godina za državni proračun: Evo što je Linićev plan

Nakon što je Olli Rehn objavio da Hrvatska ulazi u nadzor državnih financija kao i 17 zemlja Unije, ništa se dramatično ili preko noći neće dogoditi. Zapravo, čekat ćemo mjesecima.

>> Prognoza Europske komisije: 2013. godina minusa, a oporavak slijedi...

Ministri financija ovo će izvješće zapravo potvrditi i do veljače se praktički, što se Bruxellesa tiče, ništa neće događati. Tada se objavljuje novo izvješće o stanju i procjeni ekonomije.

U travnju Europska komisija izdaje 'dubinsko izvješće', a istodobno zemlje - u ovom slučaju Hrvatska - donosi planove ili ih usklađuje.

BRUXELLES LINIĆA NADZIRE OD SVIBNJA

Bruxelles će u svibnju usvojiti plan i za Hrvatsku, a onda tek u lipnju to usvaja i Europsko vijeće. A cijeli nadzor počinje od kolovoza. I traje sljedeće tri godine, kao u većini zemalja.

VELIKI MINUS, VELIKI REZOVI

Hrvatski problem može biti ako zbog velikog manjka u blagajni Europska komisija zatraži i dublje i ozbiljne rezove. A taj crni scenarij, to ne skriva ni ministar financija, je onda sve - od dodatnih rezova plaća do većih poreza i masovnih privatizacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene