Sastojci:
- ½ kg tjestenine (mašnice, makaroni…)
- ½ kg kuhanog povrća (grašak, mrkva)
- 1 limenka tunjevine
- 1 limenka kukuruza
- 3 kuhana jaja
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 vrećice majoneze
- 1 vrhnje
- 2 žlice senfa
- sok od pola limuna
- sol, papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi te ju ostavite da se ohladi. Isto učinite s povrćem i jajima, koja nakon kuhanja ogulite.
Posebno u manjoj posudi umiješajte majonezu, vrhnje, senf, sok od limuna te papar i sol.
U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu, povrće, nasjeckana jaja, ocijeđen kukuruz te sitno nasjeckane krastavce. Izmiješajte te na kraju dodajte smjesu iz male posude.
Sve sastojke lagano izmiješajte kako se ne bi usitnili i pretvorili u kašu te po potrebi dodatno začinite paprom i solju. Salatu ostavite u hladnjak da se ohladi.
-
Neugodan susret
Spustio se u podrum i prestravio: "Prostrijelila ga je pogledom, a djelovala je zastrašujuće"
-
tragičan kraj
FOTO U bunaru pronašli četiri tijela: Jesu li među njima i braća koja su posjetila Hrvatsku?
-
Iz minute u minutu
Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"