Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jede se u hodu

Pizza u kornetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuhar Rossano Boscolo, u jednom trenutku inspiracije izmislio je novu formu za pizzu- pizza u kornetu!

Ovaj, pomalo lucidni kuhar, naravno rođeni talijan, svoju ideju pizze u kornetu razvijao je tako jer je želio ljubiteljima pizze omogućiti konzumaciju omiljene hrane bez pribora za jelo.
I dosjetio se oblika korneta! Upravo takav oblik to i omogućuje, jer ova se pizza može jesti u hodu baš kao što bi jeli kakav hot- dog, hamburger, sendvič ili neki drugi fast food.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvrstite plavu ribu u jelovnik Plava riba – zdrava hrana iz Jadrana! Slika nije dostupna Intervju Zvonimir Koprivnjak Ljetna kontinentalna vina

Pizza u kornetu- napravljena da se jede u hodu!

Boscolo je je dugo istraživao kako bi do kraja razvio ideju, jer trebalo je savladati ne samo kulinarske prepreke nego je trebalo razviti i potpuno nove tehnologije pečenja pizza- korneta. Nakon što je i te 'sitnice' doradio osnovao je tvrtku KonoPizza u sklopu koje je koncept ideje pizze iz korneta počeo širiti, najprije Italijom, a kasnije i svijetom.

Pizza se okusom ne razlikuje od klasičnih, dobro znanih okusa omiljenih pizza. Tijesto za pizzu oblikuje se u kornet i puni se klasičnim sastojcima (mozzarella, gljive, šunka... ) i potom se peče u specijalnim pećima. Pizza je pečena za samo 3 minute, i spremna je za konzumaciju.

KonoPizza doživjela je uspjeh 2003.godine nakon prezentacije u Milanu, a Boscolova je tvrtka počela polako nizati poslovne uspjehe. Iako ju izumitelj naziva pizzom budućnosti čudi nas da njegova ideja nije zaživjela i kod nas.

Primjerice u puno udaljenijem SAD-u, oblik korneta, hrskavog tijesta prisvojile su (bolje rečeno napravile su copy-paste) neke tvrtke poput CrispyCones, koje osim pizze u kornete pakiraju ama baš sve!
Konopizzu možete kušati u Italiji, SAD-u, Rusiji, Portugalu, Španjolskoj, Južnoj Koreji, Saudijskoj Arabiji, Iranu, Velikoj Britaniji, Irskoj i Belgiji, a nudi se u samostalnim restoranima ili kioscima.

Ako želite više saznati o konopizzi ili vas zanima kako izgleda i kako se pripravlja? To možete provjeriti na internetskoj stranici www.konopizza.it, gdje možete i pogledati kratki video-clip, nakon toga, neke ća vam stvari biti jasnije.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene