Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Jandroković

'Drago mi je zbog potpore HSS-a, ali Most ostaje naš glavni partner'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo potporom HSS-a, ali je poručio da Most jest i ostaje ključni strateški partner HDZ-a.

"Most ostaje i jest ključni strateški partner HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo s Mostom pregovarati i uspješno završiti pregovore te formirati parlamentarnu većinu i stabilnu četverogodišnju vladu", kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024 Dan nakon odluke Ustavnog suda: U kojem smjeru kreće okršaj Milanovića i Plenkovića? Nikola Grmoja - 1 je li se dogovorio s Milanovićem? Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"

Istaknuo je i da su dobrodošli svi oni koji će dati potporu vladi Andreja Plenkovića.

"Ne želi ulaziti u Beljakove motive"

Na novinarsko pitanje je li ga iznenadila odluka predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji je u predizbornoj kampanji bio žestoki kritičar HDZ-a, odgovorio je kako ne želi ulaziti u motive zastupnika HSS-a, poručivši kako je dobrodošla svaka potpora iznad potrebnih 76 zastupnika.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u utorak kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade, ne tražeći za HSS ništa.

"Napreduju pregovori s manjinama"

Glavni tajnik HDZ-a, upitan kako napreduju pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina, rekao je da su se jučer Davor Ivo Stier i Zdravko Marić sastali s predstavnicima nacionalnih manjina te da, po informacijama koje ima, pregovori teku dobro te se nada da će biti okončani na zadovoljstvo svih.

Ponovno je, upitan o Zlatku Hasanbegoviću kao ministru kulture, kazao da će pregovori o kadrovima u novoj vladi biti na kraju, a presudnu riječ o tome imat će mandatar nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Podsjetimo, jučerašnja odluka HSS-a šokirala je članove Narodne koalicije.

Kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić tako smatra da su njihovi birači prevareni dok je njegov protukandidat za šefa SDP-a, Tonino Picula poručio kako je Narodnoj koaliciji već istekao rok trajanja.

Jutros se oglasio i predsjednik Mosta Božo Petrov koji je poručio kako podrška HSS-a ne mijenja odnos HDZ-a i Mosta. (Hina/D.I.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene