Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar čestitao na Facebooku

Zadrani u Dominikanskoj Republici pali sa 175 kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo godinu dana praćenja, u velikoj međunarodnoj akciji u Dominikanskoj Republici 'pala' je skupina dilera među kojima su i četvorica Zadrana s čak 175 kilograma kokaina.

175 kilograma čistog kokaina su prema još uvijek neslužbenim informacijama, uhićeni Zadrani pokušavali dovesti u Hrvatsku prije nego što su pali u ruke policije Dominikanske Republike.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

Zadarska policija nije nam htjela ništa službeno potvrditi. Upućuju na USKOK koji još uvijek šuti o cijelom slučaju. Na informaciju je reagirao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. On je na Facebook profilu pohvalio hrvatsku policiju koja je sudjelovala u međunarodnoj akciji.

>> Šokantno priznanje: Šmrkala kokain da se riješi depresije

Droga je navodno bila namijenjena europskom tržištu. 'To bi bilo u ovoj količini možda između 6 i pol i osam milijuna eura. Ako računate da se gram na ilegalnom tržištu u Europi vrti od 50 do osamdeset eura', rekao nam je kriminalist Dubravko Klarić.

Zadrani bi mogli biti izručeni Hrvatskoj

U Zadru je, prema neslužbenim informacijama uhićen i organizator akcije. U krijumčarskoj skupini navodno je bio i jedan stanovnik otoka Murtera čijim se brodom prevozio kokain.

'Aktualno je krijumčarenje upravo iz tih lokacija, države Kostarika, Panama, Nikaragva te države se vrte sve više na međunarodnoj sceni', rekao nam je Klarić.

Zadrani uhićeni u egzotičnoj Dominikanskoj Republici mogli bi, kažu neslužbene informacije, biti izručeni hrvatskoj.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene