Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena skupina pljačkaša banaka i kradljivaca automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je skupinu od osam razbojnika za koje se sumnja da su u posljednje dvije godine pljačkama banaka i krađama automobila zaradili više od pet milijuna kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade šestorica osumnjičenika prepraćena su istražnom sucu Županijskog suda, a dvojica se već otprije nalaze u zatvoru u Zagrebu, izvješćeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Zagrebačkoj.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Policija navodi da je kriminalna skupina od prosinca 2006. do kolovoza ove godine opljačkala četiri banke na području Zagreba, Splita, Šibenika i Mokrica.

Pritom su bili naoružani pištoljima ili sličnim vatrenim oružjem i maskirani potkapama te improviziranim maskama za lice. U pljačke su išli ukradenim automobilima ili kombijima, koje su kasnije ostavljali ili ih zapalili kako bi prikrili tragove razbojstava.

Četvoricu iz osumnjičene skupine policija tereti i za oružani pokušaj pljačke samoborske zlatarnice 'Feliks' u veljači ove godine, pri čemu su ranili vlasnika zlatarnice koji im se suprotstavio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene