Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Sirocco

U riječkoj luci zaplijenjeno 10 tisuća komada robe iz Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U međunarodnoj carinskoj akciji kodnog imena 'Sirocco' u riječkoj luci otkriveno je više od 10 000 komada krivotvorene robe.

Roba je vrijedna gotovo 7,5 milijuna kuna, a stigla je iz Kine.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> U kući na Krku pronađena ogromna količina oružja

Akcija 'Sirocco' provedena je još sredinom ove godine, od 15. do 25. lipnja, a bila je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja krivotvorenih cigareta i ostale krivotvorene visokotarifne robe u kontejnerskim pošiljkama koje su iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata dopremljene u luke zemalja EU-a i Mediterana.

Hrvatski carinici su u lukama Rijeka, Ploče i Split sukladno, kako kažu u Carinskoj upravi, parametrima faktora rizika izdvojili i detaljno pregledali 134 kontejnera ali nisu utvrdili nepravilnosti. No, kasnije su u riječkoj luci, prilikom detaljnog pregleda kontejnera iz Kine, otkrili dva slučaja povrede prava intelektualnog vlasništva.

Ukupno je pronađeno 10.284 komada krivotvorene robe, vrijedne gotovo 7,5 milijuna kuna. Roba je zaplijenjena i na zahtjev nositelja prava intelektualnog vlasništva uništena.

U priopćenju Carinske uprave ne navodi se o kakvoj robi je riječ. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene