Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za nesreću u Mađarskoj

Jedini imamo snimku Čačića u sudnici nakon što su izašli hrvatski snimatelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ljudski osjećam odgovornost i žaljenje, a pravni aspekt je na sudu', odgovorio je Radimir Čačić na pitanje razumije li optužnicu.

Na prvom ročištu za nesreću u Mađarskoj Radimir Čačić je naglasio da optužnica nije točna. Naglasio je kako nije prebrzo vozio te istaknuo da je vidljivost bila loša te da sudar nije mogao izbjeći. Auto u koji je udario nije bio osvijetljen, tvrdi Čačić, a lošoj vidljivosti su pridonijeli magla i vodeni oblak. Tužiteljica je Čačića nemilosrdno rešetala pitanjima, a u jednom ga je trenutku podsjetila da je u policiji priznao krivnju.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija Tragedija u susjedstvu Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube: Ubio je dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

Jedina preživjela u nesreći tvrdi pak drugačije. 'Nisam uopće imala vremena upozoriti druge. Jako nas je udarilo u stražnji dio automobila, koji se zavrtio', rekla je sudu Liptak Gyorgyne, jedina preživjela u teškoj nesreći. Istaknula je kako je Čačić izašao iz svojeg automobila i dotrčao do njihovog.

'Samo je stajao tamo i širio ruke. To je sve', rekla je Gyorgyne. Dodala je kako je u Čačićevom društvu vidjela žensku osobu crne kose, no Čačić je to porekao, inzistirajući kako je sam putovao od Zalaegerszega do Varaždina.

Čačić se požalio na prevoditelja te dodao kako je na policiji rekao da je odgovoran, a oni su u izjavi napisali da je kriv.

Na to je tužiteljica Čačića čak tri puta pitala osjeća li se krivim. On joj je još jednom uzvratio da osjeća odgovornost i žaljenje, a o krivici će, rekao je, odlučiti sud. Čačić je izjavio da je vozio 120, a ne 150 kilometara na sat kako tvrdi vještak. Tužiteljica je ostala pri svojoj tvrdnji da je vozio 150 km/h i da je vidljivost bila dobra.

Čačić ponudio platiti razliku obiteljima

Radimir Čačić u mađarskoj je sudnici postajao sve nervozniji. Rekao je spreman platiti razliku ukoliko obitelji poginulih ne budu zadovoljne iznosom od osiguravajućeg društva.

Na sudu je danas svjedočila i žena u čiji se auto zabio Radimir Čačić. Rekla kako nije bilo magle i dodala da se automobil iza nje prebrzo približavao te da nije stigla reagirati.

Na sudu u Mađarskoj uz ženu koja je upravljala automobilom, svjedočila je i njezina suvozačica i vatrogasac koji je došao na mjesto nesreće. Svjedočio je i patolog koji je govori o uzroku smrti dvojice putnika.

Iako je tražio da tijekom njegovog svjedočenja izađu snimatelji i fotoreporteri Čačić je izjavio kako mu je drago da su mediji imali priliku prisustvovati. Rekao je i da je uvjeren kako je sada vidljivo da je cijelo vrijeme govorio istinu Svoje viđenje nesreće iznio je i prometni stručnjak. On je potvrdio riječi tužiteljice i rekao da je Radimir Čačić vozio 150 km/h, a škoda u koju se zabio 105 km/h. Prometni stručnjak kao uzrok nesreće naveo je neprilagođenu vožnju uvjetima na cesti i zakašnjelu reakciju vozača, Radimira Čačića.

Pred mađarskim sudom Radimir Čačić izjavio je ima mjesečna primanja od oko tisuću eura. Dodao je da je suvlasnik stana u Zagrebu, Dubrovniku i Kranjskoj Gori. Oženjen je i nema djece.

Stigao na sud u pratnji četvorice odvjetnika

Jedan od čelnika oporbene koalicije Radimir Čačić sigao je danas na sud u Kaposvaru u pratnji čak četvorice odvjetnika, Čede Prodanovića s trojicom mađarskih kolega. Zbog velikog interesa medija i javnosti za suđenje je osigurana velika sudnica. Radimir Čačić tražio je zabranju snimanja i fotografiranja, sudac je odobrio zabranu, nakon čega su u sudnici ostali ssmo novinari.

'Tek smo započeli s kriminalističkom istragom i siguran sam da danas nećemo završiti sa slučajem. Okolnosti nesreće su malo problematične. Postupak bi mogao biti gotov oko siječnja ili veljače 2012. godine', rekao je jedan od mađarskih odvjetnika. Dodao je kako će kazna ovisiti o nizu okolnosti i kako je još rano za prognoze. Saslušanje svjedoka završilo je oko 15:30, a o datumu sljedećeg ročišta dobit će pismenu obavijest.

Čačić nakon izlaska sa suda još jednom izrazio žaljenje

'Prije svega zahvaljujem mađarskom pravosuđu na korektnom vođenju postupka. Drago mi je da su ovom ročištu imali prilike prisustvovati i mediji i uvjeren sam da su mnoge stvari koje su se iznosile u javnosti sada razjašnjene i kako je vidljivo da sam tijekom cijelog postupka govorio istinu. Ovom prilikom bih još jednom izrazio veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo. Iznos obeštećenja obitelji stradalih bit će određen kroz redovni postupak, a ukoliko se to pokaže neadekvatnim sigurno ću se i osobno uključiti u taj proces', izjavio je nakon sudskog ročišta Radimir Čačić.

Radimiru Čačiću prijeti 5 godina zatvora

Podsjetimo, Čačić je optužen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama koja se dogodila 8. siječnja prošle godine na autocesti za Budimpeštu. Stranačkim je Chryslerom udario u Škodu koju je vozila 58-godišnja žena. Dva dana poslije od posljedica sudara umro je njezin suprug, nakon deset dana i majka.

Suđenje počinje u jeku priprema za izbore nakon kojih Radimir Čačić, u sklopu Kukuriku koalicije, planira zauzeti jedno od ključnih mjesta u Vladi. No, ako ga sud u Mađarskoj proglasi krivim, prijeti mu i do 5 godina zatvora.

Nije mu određen pritvor, a samim time ni mjere opreza poput oduzimanja vozačke dozvole jer su takve mjere upravo zamjena za pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene