Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijedio policajca

Konačno dolijao: U listopadu bježao policiji i udario im u auto, sad su ga ulovili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Danijela Peracic/Cropix
33-godišnjak je 5. listopada prošle godine bježao policiji na području Buzeta te je udario u policijsko vozilo i pokušavao izgurati policijskog službenika s ceste.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, riječ je o počinitelju koji je 5. listopada prošle godine bježao policiji na području Buzeta te je udario u policijsko vozilo i pokušavao izgurati policijskog službenika s ceste.

  Pročitajte i ovo Stanje na cestama Nije mu prvi put Divljao po Slunju! Pijan, bez vozačke i zimske opreme vozio u suprotnom smjeru: Sud mu opalio paprenu kaznu

Osumnjičeni je oko 21:35 kod naselja Sv. Ivan upravljao automobilom na koji su bile postavljene nepripadajuće registracijske oznake. Kada ga ja policijski službenik pokušao zaustaviti dajući mu zvučne i svjetlosne signale, muškarac se oglušio na znakove policije i povećao brzinu kretanja.

Na suženom dijelu ceste vozač je zaustavio automobil, no kada je policijski službenik krenuo prema njemu ne bi li obavio kontrolu vozača, 33-godišnjak je automobilom krenuo prema njemu te je policijski službenik, u cilju izbjegavanja naleta, ušao u službeno vozilo. Vozač je tada udario automobilom u službeno vozilo, pri čemu ga je izgurao s mjesta zaustavljanja i pobjegao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Supruga teško ozlijeđena U teškoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo nekadašnji ministrov pomoćnik

Policijski službenik naknadno je zatražio liječničku pomoć zbog kontuzija te je utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđen.

Nedugo nakon nesreće policijski službenici pronašli su automobil s odbačenim registracijskim oznakama nedaleko od mjesta događaja, s obzirom na to da je vozač sletio u zavoju s ceste, a nakon toga pješice napustio mjesto nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naložena obdukcija Bizaran slučaj u Beogradu: U stanu pronađen kostur, stanara nitko nije vidio tri godine

Operativnim radom na terenu policijski službenici utvrdili su identitet osobe koja upravljala navedenim automobilom, odnosno koja je udarila u policijsko vozilo. Utvrdili su kako je riječ o 33-godišnjaku te su nad njim proveli kriminalističko istraživanje 21. siječnja. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene