Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok vatre tehnički kvar

Požar na automobilima u Benkovcu ipak nije podmetnut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija za sada odbacuje mogućnost da je požar koji je zahvatio sedam automobila u Benkovcu podmetnut.

'Policija je oko 2:50 sati dobila dojavu o požaru na Trgu hrvatske mladeži koji je zahvatio sedam automobila. Požar je ugašen oko 3:50 sati', potvrdio je za Dnevnik.hr Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Pročitajte i ovo Požar na Jarunu Još nepoznat uzrok Požar u Zagrebu: Iz zgrade izlazio crni dim, intervenirala hitna pomoć Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila"

Četiri automobila su potpuno izgorjela, a vatra je oštetila još tri. Nakon očevida te razgovora s očevidcima i vlasnicima zapaljenih vozila policija za sada odbacuje mogućnost da je požar podmetnut. Po svemu sudeći, uzrok je tehnički kvar na jednom od automobila.

>> Izgorjela tri automobila u Solinu

Prema neslužbenim informacijama, vatra je krenula s Audija A6 koji je u vlasništvu vlasnika jednog benkovačkog kafića. On nam je rekao da ni sa nikim nije bio u zavadi i da ne zna je li požar na automobilima podmetnut. Kaže i da je s prozora gledao kako vatra guta automobile.

Jedan svjedok policiji je rekao kako je vatra izbila na jednom od vozila, najverojatnije na spomenutom Audiju, te da u tom trenutku nije bilo nikoga tko bi mogao podmetnuti požar, dodao je Žodan.

Ironično je što je vatra zahvatila i automobil zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Benkovac, Ante Buljata. Buljat je bio rekao da je poznato samo da se nije radilo o eksplozivnoj napravi. Dodao je i da su vatrogasci na mjesto događaja došlu u roku od tri minute i da nisu tako brzo reagirali da bi materijalna šteta bilo puno veća.

Tijekom dana očekuje se dolazak vještaka iz Centra za kriminalističko vještačenje 'Ivana Vučetića' iz Zagreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene