Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka Vijeća Suda

Pevecovi bi se mogli vratiti u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višnja i Zdravko Pevec mogli bi se vratiti u pritvor.

'Po žalbi Županijskog državnog odvjetništva Vrhovni sud RH je ukinuo rješenje Županijskog suda u Bjelovaru o ukidanju pritvora', potvrdila je za Dnevnik.hr glasnogovornica bjelovarskog suda, Dajana Barberić-Valentić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na prijedlog odvjetništva Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru! Slika nije dostupna Sutkinja odlučila Zdravku i Višnji Pevec mjesec dana pritvora

>> Ekskluzivni video: Pevecovi stigli doma

Podsjetimo, bračni par Pevec je odlukom suda pušten iz pritvora 15. prosinca prošle godine nakon šest mjeseci provedenih u ćeliji.

Financijsko-knjigovodstevni sudski vještak Marijan Tomljenović bio je utvrdio da su Pevecovi oštetili državni proračun za 10 milijuna kuna te da je ostvarena protupravna imovinska korist od 3,7 milijuna kuna.

Obrana Pevecovih je zatražila novo sudsko vještačenje jer je smatrala da je mjesec dana vještačenja prekratak period da se pregleda 25.000 stranica spisa. Sud je taj zahtjev prihvatio.

Odluka o vraćanju Pevecovih u pritvor donijet će izvanraspravno Vijeće Suda, a u obzir će se uzeti i moguće trajanje novog vještačenja.

Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je rješenje i vratio ga je na ponovno razmatranje Županijskome sudu u Bjelovaru, koji je tu odluku zaprimio prije nekoliko dana, potvrdila je Barberić-Valentić.

Vrhovni sud naveo je u svojoj odluci da bi sudsko vijeće trebalo razmotriti trajanje ponovljenoga knjigovodstveno-financijskog vještačenja u tom slučaju, koje bi načinio vještak ili institucija, a potrebno je pribaviti i dokumentaciju iz inozemstva vezanu uz račun Višnje Pevec u austrijskoj banci. Zbog toga će tijekom drugog vještačenja biti potrebna međunarodna pravna pomoć.

Nakon toga izvanraspravno vijeće Županijskoga suda ponovno bi trebalo razmatrati je li potreban pritvor bračnog para Pevec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene