Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistkinje

Dva nepovezana smrtna slučaja s istim uzrokom istog poslijepodneva: Bit će obavljene obdukcije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Slovakinja i Slovenka smrtno su stradale u dva odvojena slučaja u utorak popodne prilikom ronjenja kod Korčule i Sušca, a uzrok smrti utvrdit će se očevidom i obdukcijom, doznaje se u petak u dubrovačko-neretvanskoj policiji.

U prvom slučaju 39-godišnja Slovakinja ronila je u utorak oko 14:30 u akvatoriju južne strane otoka Korčule u skupini trinaest ronilaca, od kojih je bilo dvanaest državljana Slovačke i jedan državljanin Češke.

"Nakon izvjesnog vremena 42-godišnji instruktor ronjenja primijetio je da na morskoj površini pluta tijelo 39-godišnje Slovakinje, nakon čega su prisutni ronioci odmah započeli pružati pomoć i reanimaciju, a zatim i djelatnici korčulanske ispostave županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, međutim bilo je bezuspješno", navodi policija. Tijelo 39-godišnje državljanke Slovačke potom je pregledao mrtvozornik i utvrdio smrt.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokraj Šolte Uginuo dupin u Dalmaciji: Na tijelu mu pronašli dvije rane

U drugom slučaju, istog dana oko 18:30, 46-godišnja Slovenka ronila je s ronilačkom opremom u blizini otoka Sušca kod Lastova u društvu 64-godišnjeg Slovenca.

Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac, koji ju je zatekao kako na morskoj površini pluta bez svijesti u blizini plovila. Odmah je pristupio reanimaciji, nakon čega ju je plovilom dovezao u luku Ubli na Lastovu, gdje je obavljen liječnički pregled i utvrđena smrt.

Pročitajte i ovo Anita Dadić Potresno svjedočanstvo Žena koju je napala kornjača za Dnevnik Nove TV ispričala što se dogodilo: "Vrištala sam iz petnih žila, bol je bila kao da vas netko uhvati ogromnim kliještima"

Policijski službenici nisu pronašli tragove nasilja, a ronilačku opremu izuzeli su radi vještačenja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku naložilo je očevide i prijevoz tijela na patologiju radi obdukcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene