Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokraj Šolte

Uginuo dupin u Dalmaciji: Na tijelu mu pronašli dvije rane

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Splitska je policija u četvrtak navečer primila dojavu da je u blizini Šolte u moru pronađen uginuli dupin koji je imao dvije rane na tijelu koje, po zagrebačkom stručnjaku za te omiljene sisavce, mogu upućivati na to da je životinja ubijena, ali i ne moraju.

Jerko Kurevija iz splitske policije je​ Hini potvrdio da su sinoć oko 19:30 zaprim​ili dojav​u da se u blizini Šolte u moru nalazi leš dupina za kojeg se sumnja da je usmrćen iz vatrenog oružja. ​

Rekao je da policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti događaj​a.

​No prof. Tomislav Gomerčić iz Zavoda za veterinarsku biologiju na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu​ napominje da se ta ustanova više od 30 godina bavi pregledom leševa dupina.

Pročitajte i ovo Mjesto ubojstva u Ateni Atena tuguje FOTO Pogledajte kako izgleda mjesto ubojstva grčkog navijača: Građani ostavljaju cvijeće i svijeće, ali i jednu neobičnu stvar

Dojavu o tom uginulom dupinu kod Šolte je dobio preko službe 112, obaviješten je i da se dupin u petak ujutro nasukao u Stomorskoj.

"Da je nama ta lešina došla na Veterinarski fakultet, napravili bismo sekciju i točno znali od čega je uginula. Moglo bi biti da je ustrijeljena, ali i ne mora. Teško je ovako govoriti, no znaju takve rane nastati i ako životinja nije ustrijeljena", objašnjava Gomerčić.

Pročitajte i ovo Područje Podravske Moslavine Obrana od poplave Izvanredno stanje za Donji Miholjac: Nasip ojačan s 20 tisuća vreća s pijeskom

Napominje da su od prije nekoliko godina takvi slučajevi u domeni lokalnoj uprave koja bi trebala ukloniti konkretno tog dupina.

Odvozom uginulih životinja uglavnom se bavi Agroproteinka, koja sklapa posao sa lokalnim zajednicama. 

Što će biti u slučaju uginulog dupina na Šolti, još se ne zna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene