Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica na slobodi

Pred djecom nasmrt zatukao ženu i tijelo bacio u Savu, a onda je počinio novi užasni zločin - batom za meso premlatio ljubavnika

Damir Kosmač
Damir Kosmač Foto: Marko Todorov/Cropix
Damir Kosmač je prije 15 godina suprugu nasmrt prebio i njezino tijelo bacio u rijeku Savu. Osuđen je na 13 godina zatvora, ali je pušten ranije na slobodu. Prije 10 mjeseci počinio je novi jezivi zločin. Muškarca s kojim je bio u intimnoj vezi tukao je batom za meso.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici je započelo suđenje Damiru Kosmaču (59) za pokušaj ubojstva intimnog poznanika (49). Kosmač je 15. svibnja u 3 sata ujutro prijatelja u njegovom stanu u novozagrebačkom Zapruđu najmanje šest puta udario batom za meso po glavi. Na suđenje je doveden iz istražnog zatvora gdje se nalazi 10 mjeseci jer je riječ o muškarcu koji je 2009. nasmrt zatukao suprugu pred djecom u kući u Brdovcu.

"Ne smatram se krivim", rekao je Kosmač u sudnici o događaju koji mu se sada stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nekretnine i ulaganja Nova imovinska kartica premijera: Plenković objavio koliko zarađuju on i supruga, kolika mu je štednja...

Kosmač je svraćao čovjeku s kojim je bio u intimnoj vezi, no te večeri mu je muškarac rekao da se više ne želi družiti niti s njime ići na more, pa je, piše Jutarnji, Kosmač otišao do sobe i vratio se s batom za meso. Prišao je 49-godišnjaku koji je sjedio na krevetu te ga više puta njime udario u prednji dio glave. Užasnutom čovjeku je počela curiti krv, a onda ga je napadač još udarao i po zatiljku. 

"Ah nećeš ići sa mnom na more?!", uzrujano mu je ponavljao Kosmač tog trenutka zadavši mu višestruke razderotine kože glave.

U jednom trenutku se glava bata za meso odvojila i pala na pod pa je oštećenog dalje, prema optužbi, uhvatio rukama oko vrata i počeo daviti. Ozlijeđeni muškarac se opirao i odgurivao Kosmača koji mu je govorio, dok mu je držao glavu stisnutu prema madracu kreveta te ga čupao za kosu, da će ga ubiti. Oštećeni mu je tada u strahu za vlastiti život rekao da ga voli i da će ići s njim na more pa je Kosmač popustio pritisak i odmaknuo se. Napadnuti muškarac je prevezen vozilom Hitne u KBC Rebro gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

  Pročitajte i ovo Pomor životinja u Mongoliji Ugrožen život nomadima Mongolija se suočava s ekstremnom hladnoćom: Diljem zemlje umrli milijuni grla stoke

Kada je na vrata stana došla policija, Kosmač im je, piše Jutarnji, rekao da to nije on napravio, već drugi ljubavnik koji je bio u stanu prije njega.

Policija je u pretresu stana, tražeći sredstvo kojim je napadač udarao žrtvu, pronašla i manje količine nedozvoljenih narkotika poput amfetamina, GHB-a i exctasyja.

Na idućoj raspravi, koja će biti zatvorena za javnost, bit će saslušan oštećeni muškarac putem audio-video linka, a potom će sudsko-medicinska vještakinja detaljno analizirati dinamiku mehanizma nastanka ozljeda.

Damir Kosmač Damir Kosmač Foto: Marko Todorov/Cropix

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Sv. Roka Dvije osobe poginule u teškoj nesreći, autocesta zatvorena: "Posvuda su razbacani dijelovi automobila"

Inače, Kosmač je prvi puta u javnost dospio zbog zločina iz 2009. godine, radi kojeg ga je prvostupanjski sud osudio na 13 godina zatvora, a s izdržavanja zatvorske kazne, zbog dobrog ponašanja, izašao je na uvjetnu slobodu nekoliko godina ranije. Te noći u studenom nasmrt je pred djecom zatukao suprugu Ivanu u dnevnom boravku obiteljske kuće u Brdovcu. Potom je njezin leš umotao u deku i utrpao ga u svoj auto te odvezao svojim Yugom do Vrbina gdje je tijelo bacio u Savu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene