Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tražili ga četiri dana

Tijelo pronađeno u Poreču: Radi se o Slovencu (47) koji je pao s jet-skija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identifikacijom tijela muškarca koje je u ponedjeljak pronađeno u moru kod Poreča utvrđeno je kako je riječ o 47-godišnjem Slovencu za kojim se tragalo od 25. srpnja, kada je kod Vrsara pao s jet skija u more.

"Na Odjelu patologije pulske Opće bolnice danas je obavljena obdukcija tijela koje je pomorska policija jučer oko 13:30 pronašla na devet nautičkih milja izvan luke Poreč, te je utvrđeno da se radi o 47-godišnjem slovenskom državljaninu koji je 25. srpnja oko 18 sati u akvatoriju ispred autokampa u Vrsaru s jet-skija pao u more", izjavila je u utorak glasnogovornica Istarske policije Nataša Vitasović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Ilustracija blizu autobusnog kolodvora Na klupi u parku u Zagrebu pronađeno tijelo muškarca

Dodala je da se obdukcijom tijela nije mogao sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti, pa su naložena daljnja toksikološka i histološka vještačenja.

Službenici pomorske i aerodromske policije, djelatnici Lučke kapetanije te ronioci Interventne jedinice policije, rovinjske Javne vatrogasne postrojbe i ronilačkog kluba četiri su dana intenzivno pretraživali porečki akvatorij tragajući za nestalim Slovencem.

On je prošlog četvrtka upravljao sportsko-rekreativnim vodomlaznim plovilom (tzv. jet-ski), na kojemu je prevozio svoje malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem čamcu na napuhavanje.

U policiji kažu kako je jet-skijem upravljao bez sigurnosnog prsluka, i to na relativno kratkoj udaljenosti iza glisera, koji je u tom trenutku također vukao čamac na napuhavanje na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, Slovenac je pao u more preko pramca te se od tada tragalo za njim.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene