Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U rujnu prošle godine

Podignute optužnice zbog pucnjave u Zagrebu: 33-godišnjak u bijegu, izdana međunarodna tjeralica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnice protiv 33-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva u Zagrebu.

Optužnice se odnose na pucnjavu koja se dogodila u rujnu prošle godine na križanju Vukovarske i Držićeve, a u kojoj je jedan od sudionika pucnjave ranjen.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Zagrebu Klupko se odmotava Nakon pokušaja ubojstva u Španskom: Jedna osoba pod nadzorom policije Hrvatska vojska - 2 Naizgled bezazleno Vojnikinja poslala obitelji snimku potresa s nadzornih kamera MORH-a: Prijeti joj pet godina zatvora

33-godišnjaka se tereti da je 21. rujna prošle godine oko 20:30 u Zagrebu, u Ulici grada Vukovara kod kućnog broja 241 pokušao ubiti 30-godišnjaka.

Naime, nakon što je 30-godišnjak prišao njegovu automobilu Seat Ibiza, u kojem je 33-godišnjak bio na mjestu vozača, a automobil je bio zaustavljen zbog crvenog svjetla na semaforu u koloni vozila te nakon što ga je 30-godišnjak kroz otvoreni prozor automobila udario šakom u predjelu glave, 33-godišnjak je kroz navedeni prozor iz pištolja ispalio jedan hitac u pod pokraj nogu 30-godišnjaka.

30-godišnjak je odskočio i povukao se prema stražnjoj strani vozila kako bi se sakrio, a 33-godišnjak je ispalio još jedan metak prema njegovu tijelu, svjestan da ga na taj način može ubiti. Zrno drugog ispaljenog metka izravno je pogodilo 30-godišnjaka u gornji dio lijeve natkoljenice, u neposrednoj blizini bedra.

25-godišnjaka se tereti da je kao vozač zaustavio svoj automobil Audi u kojem se kao suvozač nalazio 30-godišnjak. Na stražnjem sjedalu bile su još dvije osobe – jedna od njih maloljetnik. Zaustavio se iza automobila Seat Ibiza u kojem se na mjestu vozača nalazio 33-godišnjak. Kao putnici u Seat Ibizi bili su njegov supruga, brat, bratova supruga te 33-godišnjakov otac.

Nakon pucnjave 25-godišnjak je izišao iz svog automobila te iz pištolja ispalio najmanje četiri hica prema osobnom automobilu Seat Ibiza u trenutku dok se taj automobil udaljavao kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru zapada. Jedno zrno streljiva pogodilo je poklopac prtljažnika Seat Ibize, a drugo zrno streljiva stražnji dio naslona zadnjeg lijevog sjedala, čime je ugrozio živote i tjelesni integritet osoba u navedenom automobilu.

U odnosu na 33-godišnjaka na snazi je međunarodna tjeralica i određen je istražni zatvor s obzirom na to da je u bijegu, dok je u optužnici, u odnosu na 25-godišnjaka, predloženo produljenje mjera opreza.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo kod raskrižja Držićeve i Vukovarske, u neposrednoj blizini Hotela Meridijan 16.

Policija je objavila da je ozlijeđeni 30-godišnjak sam potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a tada 32-godišnjak završio je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Te osobe poznate su od ranije zagrebačkoj policiji, ali u posljednje vrijeme do tada nisu bile obuhvaćene nikakvim kriminalističkim istraživanjem. Inače, radi se o osobama koje jesu hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske.

Aktualno Ruski heroj umro spašavajući putnike: Stjuard na kobnom letu u Moskvi ostao u avionu dok i posljednji putnik nije evakuiran Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP +0 Dan nakon zrakoplovne nesreće u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Svijet Ruski heroj umro spašavajući putnike: Stjuard na kobnom letu u Moskvi ostao u avionu dok i posljednji putnik nije evakuiran 1/2 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene