Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočila nesreći

'Potrčala sam prema srušenom avionu, a tamo sam ugledala beživotno tijelo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Donjem Lapcu na predjelu Kruga, pao je mali zrakoplov, pri čemu je poginula jedna osoba.

Jedna osoba smrtno je stradala u padu malog zrakoplova u Donjem Lapcu, izvijestila je PU ličko senjska.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale

Nesreća u kojoj je poginula osoba koja se nalazila u avionu dogodila se jutros nešto prije 7 sati. Mjesto nesreće se osigurava, a ondje se nalaze pripadnici Agencije za zrakoplovne nesreće i nadležno Državno odvjetništvo.

Mali zrakoplov - dvosjed pao je iz za sada neutvrđenih razloga. Mirela Šulentić, glasnogovornica Policijske uprave iz Gospića kaže da je pilot koji je smrtno stradao letio u manjoj sportskoj letjelici, a je li tim krajem samo prelijetao ili je imao namjeru koristiti obližnji sportski aerodrom u Otočcu, ili vojni u Udbini, tek treba utvrditi.

Na očevid o uzroku i svim posljedicama izašli su policijska očevidna ekipa, predstavnik karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva i dvojica istražitelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Avion je pao iza kuće jedne žene s kojom smo razgovarali telefonski. 'Dok sam još spavala u krevetu čula sam kako nešto kruži. Ustala sam da vidim što je, a onda sam kroz prozor vidjela da pada avion. Brzo sam potrčala prema mjestu pada jer sam mislila da se još netko može spasiti. Ali kada sam se približila avionu, vidjela sam da tamo nepomično leži čovjek. Krenula sam prema kući da nazovem policiju. Srela sam susjeda koji je rekao da je i on isto čuo taj avion i da je nazvao policiju', ispričala je svjedokinja ovog nesretnog događaja za Dnevnik.hr

Stanovnici Donjeg Lapca kažu da se u Kruge ne može jer je cesta zatvorena, te da su osim policijskih i drugih istražitelja na terenu i vatrogasci.

Podsjetimo, u subotu je kod daruvarskog sportskog aerodroma pod nerazjašnjenim okolnostima na početku trenažnog leta, pao laki zrakoplov pri čemu su poginuli pilot i suputnik.

Sportski zrakoplov tipa Apollo Fox srušio se na udaljenosti 300 do 400 metara od piste ubrzo nakon što je poletio oko 18.10 sati.

Prije manje od dva mjeseca, 7. lipnja, u padu sportskog zrakoplova poginuli su 58-godišnji pilot i 36-godišnjak dok su sudjelovali u aeromitingu u Zvekovcu kod Vrbovca.

PAD AVIONA KOD DARUVARA 'Zašli su iza brda i tad ih više nismo vidjeli'

U posljednja dva mjeseca ovo je peta ovakva nesreća. U njima je izgubljeno ukupno pet života. Najčešći je uzrok ljudska pogreška. Ove nesreće dogodile su se u Zvekovcu, Vodicama, Kaštel Štafeliću, Daruvaru, a sada i u Donjem Lapcu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene