Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Kako je došlo do nesreće na Poljudu? Policija traži pomoć očevidaca, a Splićani upozoravaju na opasan trend

Zbog višestrukih ozljeda mozga, u splitskom KBC-u i dalje se bore za život maloljetnika koji je sinoć stradao u nesvakidašnjoj prometnoj nesreći na stadionu Poljud.

Automobil, u kojem su uz jednog muškarca bila i dva maloljetnika, zbog neprilagođene brzine je sletio sa šetnice koja okružuje stadion i završio na krovu tik uz službeni ulaz u prostorije Hajduka.

Policija traži pomoć očevidaca, a istragu o uzrocima nesreće provodi Državno odvjetništvo.

"Ima 14 godina. Jedan, koji je sad stabilan i premjestili smo ga na zavod za neurokirurgiju. Drugi od 15 godina ima teže ozljede. Još uvijek je životno ugrožen i liječi se na našem Zavodu", kazala je Branka Polić iz Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Poljuda službe na terenu FOTO/VIDEO Teška prometna nesreća na Poljudu: Automobil probio ogradu i pao sa šetnice, tri osobe teško ozlijeđene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREVEZEN U BOLNICU Stravičan prizor u Splitu: Ispred kluba na Poljudu nađen mladić kako leži u lokvi krvi

Državno odvjetništvo nakon provedenog očevida još utvrđuje tko je upravljao vozilom.

Naloženo je izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, briseva s unutarnjih dijelova vozila, svih kontaktnih tragova, mobitela, snimki nadzornih kamera te izrada prometno-tehničkog vještačenja, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

U spašavanju unesrećenih pomagali su i vatrogasci.

"Zatečeno stanje je bilo da je vozilo na krovu. Tri osobe su bile zarobljene u vozilu. Eto, uspjeli smo našim alatima sve skupa osloboditi i predati hitnoj pomoći. Takvi prizori nisu nikad lijepi. Znači, kad netko strada tu ne može ništa biti lijepo. Možemo samo apelirati na vozače. Ima dosta prometnih. Imamo podatak da u Hrvatskoj u prometnim nesrećama godišnje strada 250 ljudi", rekao je zapovjednik Javne vatrgoasne postrojbe Split Mario Mikas.

Automobil je nakon izlijetanja sa šetnice udario u fasadu i odbio se prije pada na tlo.

Za sudskog vještaka nema dileme kako je došlo do ove prometne nesreće.

"Ovdje je očito riječ o velikim brzinama u pješačkoj zoni. Ovdje je brzina između devedeset i sto kilometara definitivno", kazao je Stanko Smodlaka, prometni stručnjak i sudski vještak.

Šetnica koja okružuje Poljud široka je oko petnaest metara, a u dane kad na samom stadionu nema događanja služi auto školama kao poligon za vožnju. A u noćne sate, svjedoče susjedi, i za utrke automobila i motora.

"Bude to po gasu. Zaključila sam da neću više po mraku šetati jer nikad ne znate vježba li netko normalno ili je utrka", kaže Tanja.

"Kad idu kroz tunel, pa jurcaju, to je stvarno ono bučno, baš ono teško ludilo, to se čuje", govori Dragana.

A ne samo da je bučno nego, pokazalo se i u ovom slučaju, i po život opasno.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene