Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo u bolnici

Detalji krvavog ubojstva kod Pule: "Čuli smo da nije sav svoj. Tvrdio je – ja sam bog"

Ubojstvo kod Pule (Foto: Pixell)
Ubojstvo kod Pule (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Ubojstvo kod Pule (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Istarska policija uhitila je osumnjičenog za ubojstvo nedaleko od Pule.

Istarska policija u utorak, 16. srpnja oko 22:50 zaprimila je dojavu da se na terasi ugostiteljskog objekta u Valbandonu nalazi ozlijeđena osoba.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Prema prvim informacijama, oko 22:40 počinitelj je na Fažanskoj cesti nožem ozlijedio 23-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je s prijateljima pobjegao na terasu ugostiteljskog objekta.

Ozlijeđeni njemački državljanin prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je u 1:45 preminuo, priopćila je policija.

Policija je osumnjičenog za ubojstvo pronašla oko 00:20 te ga uhitila. Muškarac je priveden u policijsku postaju te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno doznajemo da je počinitelj hrvatski državljanin.

Jedna Puljanka opisala je susret s čovjekom za kojeg pretpostavlja da je napadač, i to dok su ona i prijateljica sjedile u beach-baru na Hidrobazi. Ta plaža bila je jedna od glavnih meta policije u potrazi za počiniteljem, prenosi Glas Istre.

"Sjedila sam s prijateljicom u beach-baru, zadnjem na Hidrobazi prema Valbandonu, kad su, nešto poslije 23 sata, do nas stigla dva policijska službenika i upitala nas jesmo li vidjele čovjeka sa psom. Rekle smo da jesmo, da se motao po plaži, a njegov je pas nekoliko puta došao do nas.

U jednom trenutku taj nas je čovjek, inače mlađe dobi, došao upitati imamo li cigaretu. Rekle smo da ne i on se sa psom udaljio", ispričala je Puljanka. Dodaje da ne zna ako je riječ o čovjeku koji je kasnije uhićen.

"Policajci su nas tražili da ga opišemo. Bio je mrak i nismo ga dobro vidjele, no psa bismo sigurno prepoznale", priča Puljanka i dodaje da im je policija kazala da se čovjek traži zbog počinjenja težeg kaznenog djela. Tek su kasnije, kako kaže, od čuvara bara doznale da je riječ o ranjavanju nožem.

"Da se radi o nečem vrlo ozbiljnom, shvatile smo i same jer je Hidrobaza u tili čas bila puna policije. Svaka im čast na brzoj intervenciji i uhićenju", kaže Puljanka, koja je šokirana od jutra kad je pročitala da je žrtva ranjavanja nožem u bolnici preminula", kazala je.

Uhićenje osumnjičenog

Svjedoci su ispričali kako je izgledalo uhićenje osumnjičenog.

"Ovdje je bilo dvadesetak policajaca i uhitili su tog čovjeka koji je inače boravio u kampu. Mi smo mislili da je riječ o pretresu zbog droge, no bilo nam je neobično da je bilo toliko policajaca na terenu. Tek kasnije smo shvatili da se radi o uhićenju zbog pokušaja ubojstva, a danas ujutro čitamo da je taj mladić preminuo", ispričali su za Jutarnji list gosti kampa.

Ubojica je bio sa psom u trenutku uhićenja. Svjedoci tvrde da se rade o osobi u 30-im godinama, neobičnog izgleda i s dreadlocksima.

"Policiji je tvrdio da ima svoja prava i da ne zna zašto ga uhićuju. Najprije je rekao da je iz Zagreba, pa da je iz Slavonije, pa da će zvati roditelje u Zadar. Čuli smo i da nije sav svoj. Cure u kafiću gdje je zalazio tvrde da im je govorio da dolazi iz treće galaksije. Očigledno nije bio baš sav svoj. Tvrdio je – ja sam bog, zato je nama dobro. Ne znamo je li bio pod utjecajem droga", ispričali su turisti iz kampa.

Aktualno Ovo nisu istine: Bivši Vatreni pobijedio u Survivoru i zaradio četvrt milijuna eura! Roso i Zidane u duelu (Foto: AFP) Roso i Zidane u duelu (Foto: AFP) Foto: Afp Đovani Roso (Foto: Screenshot) Đovani Roso (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot Đovani Roso (Foto: Screenshot) Đovani Roso (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot Đovani Roso (Foto: Screenshot) Đovani Roso (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot Đovani Roso (Foto: Screenshot) Đovani Roso (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot +1 Đovani Roso (Foto: Screenshot) Nogomet Ovo nisu istine: Bivši Vatreni pobijedio u Survivoru i zaradio četvrt milijuna eura! 1/7 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene