Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radi se o hladnoj i beskrupuloznoj osobi'

Grobaru Ščančaru potvrđena kazna od 27 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
26-godišnji grobar Stjepan Ščančar osuđen je na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva 16-godišnje Anite Kulaš, koju je u listopadu 2006. zadavio i tijelo joj položio u otvorenu raku mjesnog groblja u Cerju.

Njezino tijelo nađeno je 5 mjeseci kasnije nakon što je Ščančar uhićen. U policiji je priznao što je učinio, te otkrio mjesto gdje je zakopao svoju žrtvu. Djevojku je, podsjećamo, sačekao na autobusnoj stanici i nakon kratke svađe, odvezao do mjesnog groblja. Prema optužnici, zgrabio ju je za vrat, zadavio rukama, i vrat vezao vezicama za cipele. Bio je uvjeren da mu se previše 'petlja' u vezu s djevojkom.

Pročitajte i ovo Zgrada Vrhovnog suda (Foto: Dnevnik.hr) Nakon 8 godina Vrhovni sud presudio protiv osam domaćih banaka za kredite u švicarcima: "Slučaj franak je gotov. Ovo je naša pobjeda!" Brett Kavanaugh (Foto: AFP) Otvara se put unatoč optužbama Odbor američkog Senata podržao Trumpova kandidata: Jedan od senatora tražio odgodu glasanja

'Radi se o hladnoj i beskrupuloznoj osobi'

Psihološko mišljenje pokazalo je da se radi o hladnoj i beskrupuloznoj osobi, koja je sama sebi najbitnija. Iako se ispričao obitelji, sud ocjenjuje da se radi beščutnoj osobi. U prvom postupku na velikogoričkom Županijskom sudu, osuđen je također na 27 godina zatvora, no Vrhovni je sud tu presudu ukinuo, jer nije utvrđeno koliko je bio ubrojiv u vrijeme počinjenja kaznenog djela. Monstruozni zločin, Sčančar je, uz kajanje, priznao i na sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene