Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODRŽANO DOKAZNO ROČIŠTE

Filip Zavadlav vratio se u grad u kojem je počinio trostruko ubojstvo, na sud je doveden uz jako osiguranje

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava
Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava Galerija 1/1 >>
Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu, u četvrtak je doveden na Županijski sud u Splitu gdje je održano dokazno ročište na kojem su bili i Filipov otac i brat.

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava, rekao nam je kako su Filipov otac i brat iskoristili blagodat nesvjedočenja, što je omogućeno uskom krugu obitelji okrivljenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj trostrukog ubojstva Ostaje u Splitu: Sud odbacio prijedlog odvjetnika da se istraga protiv Filipa Zavadlava prebaci dalje Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava slijede vještačenja Šerić posjetio Zavadlava: "Kao da nije svjestan što se dogodilo. Pokušavao sam mu objasniti da ne očekuje da će izaći iz zatvora"

Zavadlav je doveden je u Split iz Zagreba uz velike mjere osiguranja, nakon što je psihijatrica utvrdila da je raspravno sposoban. Sudac mu je na današnjem dokaznom ročištu odredio produljenje istražnog zatvora na još dva mjeseca.

Zavadlav je 13. siječnja trebao biti ispitan u Državnom odvjetništvu, no tada je proglašen raspravno nesposobnim.

Šerić nam je rekao kako se sada čekaju rezultati vještačenja, a očekuje ih u okviru trajanja istražnog zatvora.

Stručnjaci iz Klinike za psihijatriju Vrapče trebali bi utvrditi je li Zavadlav u trenutku počinjenja ubojstava bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili ubrojiv, a prema toj procjeni ovisit će nastavak njegovog kaznenog progona.

Zavadlav je nakon dokaznog ročišta u Splitu vraćen u zatvorsku bolnicu u Zagreb.

Filip Zavadlav u krvavom pohodu u Splitu ubio je Juricu Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (25). Policija ga je našla u kafiću udaljenom stotinjak metara od sjedišta Policijske uprave.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene