Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavila ga ophodnja i građani

VIDEO: Vozio u krivom smjeru kod Dugopolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo Vam video snimku opasne vožnje koju su snimile sigurnosne kamere na autocesti.

Nesavjesni vozač alkoholiziran je vozio po autocesti u krivom smjeru i ignorirao upozorenja da se zaustavi. Za volanom crnog mercedesa jučer je u kasnim satima, oko 22.30, vozio u suprotnom smjeru po autocesti A1 od Zagvozda prema Dugopolju. Kad su ga opazili, građani su to dojavili splitskom Centru 112.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a Slika nije dostupna Uočili ga djelatnici HAC-a Kod Maslenice vozio krivim smjerom autoceste

No, čak ni nakon upozorenja da se zaustavi, vozač to nije učinio. Prošao je dva izlaza, jedan u Šestanovcu i drugi u Blatu te je nastavio voziti prema Dugopolju. U HAK-u kažu kako su odmah po dojavi vozači obavješteni o opasnosti i pozvani da voze krajnjim desnim trakom autoceste najvišom brzinom od 40 km/h te da uključe sva četiri pokazivača smjera.

>> Kod Karlovca vozio u suprotnom smjeru

>> VIDEO: Stop vožnji su krivom smjeru

Tek na 401. kilometru autoceste, nakon prijeđenih 25 kilometara u krivo smjeru, uspjeli su ga zaustaviti ophodari HAC-a, javio je DUZS. Do dolaska policije su ga zadržali uz pomoć građana koji su se našli u blizini. U policijskoj je postaji S.A. (45), profesionalnom vozaču iz Sinja, izmjereno 1,61 promila zbog čega je zadržan na triježnjenju.

Kazna i do 60 dana zatvora ili 20 tisuća kuna

Nakon toga podnesen je prekršajni prijedlog za vožnju u suprotnom smjeru i vožnju pod utjecajem alkohola. Vožnja u krivom smjeru i alkoholiziranost mogle bi vozača stajati 20 tisuća kuna kazne ili 60 dana zatvora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene