Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Branio se istinom'

DORH odustao od progona Polančeca za TLM: Ušao kao osumnjičenik, izašao slobodan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je danas više od 6 sati iznosio svoju obranu u slučaju HEP-TLM, DORH je odustao od progona Damira Polančeca.

USKOK je prije više od godinu dana pokrenuo istragu i osumnjičio bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka, bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da su dogovorili prodaju šibenskoga TLM-a konzorciju Adrial i mostarskom Aluminiju na četiri godine osigurali jeftinu električnu energiju iz HEP-a. HEP-u je time nanesena šteta veća od 600 milijuna kuna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tek za pet mjeseci Pripremno ročište u aferi HEP-Dioki odgođeno do svibnja Slika nije dostupna Sporna pozajmica Diokiju Potvrđena još jedna optužnica protiv Ive Sanadera

Uskok je prije nekoliko dana proširio istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i na slučaj HEP-TLM. Sanadera se sumnjiči da je Mravka poticao na sklapanje štetnog Ugovora za HEP.

Damir Polančec je danas od 9:30 sati u DORH-u odgovarao na pitanja o slučaju HEP-TLM. Nakon punih 6 sati izašao je iz DORH-a i novinarima kazao kako su odustali od kaznenog progona protiv njega. Nije želio reći na koji način se branio i je li prebacivao odgovornost na Ivu Sanadera. 'Branio sam se istinom, istinom i samo istinom kako sam i prije govorio', kazao je Polančec.

Sanader će o ovom slučaju biti ispitan sutra u USKOK-u koji će nakon toga odlučivati o podizanju optužnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene