Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč svim naporima da je spase

Tragedija u Splitu: Od posljedica gripe preminula djevojčica (7)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana u KBC-u Split preminula je sedmogodišnja djevojčica. Ona je jedanaesta osoba koja je preminula od komplikacija vezanih uz gripu ove zime.

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja potvrdio je da su komplikacije uzrokovane virusom gripe uzrok smrti sedmogodišnje djevojčice koja je u srijedu preminula na dječjoj Jedinici za intenzivno liječenje KBC-a Split, izvijestili su u subotu iz splitske bolnice.

Pročitajte i ovo Dijana Aničić, Udruga Anđeli Djevojčica preminula u Splitu Predsjednica udruge Anđeli slomila se u Dnevniku Nove TV: "Majka i baka su dale sve od sebe. Netko mora tim ljudima pružiti predah" Slika nije dostupna Za bolest saznali iz medija 'Iz medija smo saznali da nam je kćer umrla od gripe'

Iz bolnice su potvrdili da je djevojčica umrla zbog virusa gripe koji se iskomplicirao nakon čega je uz visoku temperaturu dobila i upalu mozga. Liječnici su djevojčici pružili svu medicinsku skrb, no, nisu mogli ništa napraviti, jer se radi o slučaju koji je rijetkost u medicinskoj praksi.

Djevojčica je dovedena u bolnicu prije dvadesetak dana u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Tamo ju je uputila liječnica iz Doma zdravlja.

Nakon 20 dana borbe s virusom gripe djevojčica je preminula, a Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja u petak je KBC-u Split potvrdio da se radilo o izoliranom uzročniku koji je napao nekoliko vitalnih organa sedmogodišnjakinje. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene