Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju što za reći

Dermapharm, vlasnik Farmala, bez komentara na 'akciju Hipokrat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tvrtka Dermapharm, vlasnik Farmala, nije željela komentirati akciju 'Hipokrat' koju je proveo USKOK a tijekom koje je, između ostalih uhićena i uprava Farmala.

'Za sada nemamo komentara, a čim nešto budemo imali javit ćemo vam', kazala je djelatnica njemačke tvrke. Dermapharm, tvrtka specijalizirana za generičke lijekove, je prije godinu dana kupila Farmal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje

>> Akcija Hipokrat: USKOK zatražio istražni zatvor za devet osumnjičenika

U operativnoj akciji 'Hipokrat' USKOK i policija provode kriminalističko istraživanje nad tvrtkom Farmal, njenih 26 zaposlenika, 49 liječnika i jednom ljekarnicom zbog sumnje da su se udružili zbog primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na te zlouporabe.

Neslužbeno se doznaje da su uhićenima, među kojima je i predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi, pretraženi domovi, kao i sjedište tvrtke u Ludbregu.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić ranije je potvrdio je da je u velikoj USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji pod istragom 350 liječnika i najavio da se pored privedenih čelnika ludbreške farmaceutske tvrtke mogu očekivati brojna uhićenja diljem Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene