Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko ozlijeđenih

Bjelovar: 'Svi su letjeli po busu, razbili smo stakla da drugi mogu izaći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko djece ozljeđeno je pri slijetanju školskog autobusa kod Bjelovara.

Informacije i fotografije s mjesta događaja možete nam poslati na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Autobus zamalo udario u benzinsku pumpu Pribranost i hrabrost VIDEO Sekunde do katastrofe: Tinejdžerica spasila autobus pun učenika prije nego što je udario u benzinsku pumpu Miljenko Gočin, Sindikat hrvatskog vozača brza reakcija Policija otkrila neispravan autobus koji je trebao prevoziti učenike: "Vozni park je star, a vozila se loše održavaju"

Školski autobus sletio je iza 14 sati u putni jarak u Ladislavskoj ulici BB u Pavlovcu, pri čemu je nekoliko djece ozlijeđeno.

Nakon slijetanja, prednja vrata nisu se mogla otvoriti. Tek nakon izvlačenja kroz stražnja vrata i razbijanja stakla na autobusu, ostali učenici su uspjeli izaći. Prema riječima vozača, nesreća se dogodila zbog kamiona koji je vozeći sredinom ceste izazvao nesreću.

Javio nam se čitatelj Mario Žgela koji je bio u autobusu u trenutku kada je sletio i poslao nam fotografije s mjesta nesreće. 'Vozili smo se iz Grubišnog Polja iz škole, ja sam spavao kad se to dogodilo. Trznuo sam se i vidio da smo u grabi. Svi su letjeli po busu i vozač isto. Nismo baš mogli otvoriti vrata pa se nas par dečki provuklo i razbili smo stakla da mogu i drugi izaći. Tad sam vidio da je jednoj učenici rasječena usnica, a jedna se počela rušiti i srušila se', ispričao je Mario.

>> U Međimurju razotkriven kartel autobusnih prijevoznika

U bjelovarskoj Općoj bolnici zadržane su četiri učenice srednje strukovne škole 'Bartol Kašić' njih je obišla pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, koja je rekla da se radi o tri učenice drugog razreda te jednoj trećeg razreda srednje strukovne škole 'Bartol Kašić' u Grubišnom Polju.

Nježić, koja je ozlijeđene učenice obišla s dežurnim liječnikom, rekla je da su ozljede lakše te da su u bolnici bili i njihovi roditelji.

U autobusu na redovnoj liniji od Grubišnog Polja do Velikog Grđevca bilo je 30-tak djece i dvije odrasle osobe, a lakše je bilo ozlijeđeno ukupno pet učenika.

Po izjavi glasnogovornika bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave Dražena Medveda, uzrok nesreće je nedovoljno držanje razmaka od ruba desne bankine.

Protiv vozača autobusa je pokrenut prekršajni postupak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene