Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oružje za drogu'

'Biker' u garaži skrivao ARSENAL ILEGALNOG ORUŽJA i eksploziva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražujući 37-godišnjeg 'bikera' iz Velike Gorice za kojega se sumnjalo da preprodaje drogu policija je otkrila pravi arsenal raznog naoružanja, od pušaka i pištolja do strojnica i eksploziva, koje je navodno skupljao kako bi ga s pripadnicima stranih motociklističkih skupina mijenjao za opijate.

'Sumnjamo da se u ovom slučaju radilo o igri oružje za drogu', kazao je voditelj službe kriminaliteta droga zagrebačke policije Dražen Miličević, čije su kolege pokrenule akciju protiv 37-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto Očevid na Črnomercu gdje je sin ubio majku - 2 užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

U policiji ne kriju da su očekivali kako će kod uhićenog pronaći veću količinu droge od zaplijenjenih pola grama kokaina i šest grama amfetamina, kao i da ih je iznenadila količina naoružanja koju je 'biker' s velikogoričkog područja skrivao u garaži pored obiteljske kuće.

Procjenjuje se da je ukupna vrijednost zaplijenjenog oružja, eksploziva i streljiva na ilegalnom tržištu vrijedna preko 150 tisuća kuna.

Uz gotovo 10 kilograma trotila u garaži su pronađena tri 'kalašnjikova', sedam strojnica 'špagin', 'schmeisser' i 'thompson', 12 pušaka raznih kalibara i proizvođača, četiri pištolja, dva revolvera, dvije ručne bombe, prigušivač, elektronski detonatori, protuavionsko streljivo od 20 milimetara te gotovo 5,500 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje.

Glina: Nećete vjerovati što je sve skrivao bunker iz 2. svjetskog rata!

Policija istražuje je li neka od zaplijenjenih pušaka ili pištolja korištena pri počinjenju kaznenih djela, ali i koje su skupine van hrvatskih granica zainteresirane za prilično staro oružje kojega kod nas još uvijek ima u izobilju. U policiji stoga podsjećaju da se ilegalno oružje i dalje može nekažnjeno vratiti bez ikakvih sankcija.

Uhićeni 37-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja predan pritvorskom nadzorniku, a očekuje ga i prekršajni postupak zbog posjedovanja droge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene