Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršen očevid

Bacio cigaretu pa zapalio šumu i poljoprivredno zemljište: Policija ima osumnjičenika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sumnja se kako je 46-godišnjak neopreznim bacanjem opuška cigarete izazvala požar koji je se proširio na šumu i na poljoprivredno zemljište, gdje je vatra zahvatila maslinike, nasade vinove loze te nasade voćaka više vlasnika.

Policajci iz Policijske Postaje Benkovac-Obrovac su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Sumnja se kako je osumnjičeni 06. kolovoza ove godine oko 11:15 na području Kašića neopreznim bacanjem opuška cigarete izazvao požar koji je najprije zahvatio suhu travu i nisko raslinje, a potom se proširio na šumu i na poljoprivredno zemljište.

Vatra je zahvatila maslinike, nasade vinove loze te nasade voćaka više vlasnika.

"Na mjestu događaja policija je izvršila očevid, kojim je utvrđeno kako opožarena površina iznosi 1600X1300 metara, dok je u požaru vlasnicima nasada nastala veća materijalna šteta, koja je još neutvrđena", javlja zadarska policija.

Pročitajte i ovo Požar na području Rudina Raspoložive snage na terenu VIDEO/FOTO Požari na obali pod nadzorom: U gašenju vatrogascima pomažu i zračne snage

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna lijepa gesta Vatrogascima ponestalo vode i hrane, pa im pomogao njemački milijarder: "Šteta što nije bilo pive"

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene