Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspoložive snage na terenu

VIDEO/FOTO Požari na obali pod nadzorom: U gašenju vatrogascima pomažu i zračne snage

Aktualno Galerija Požar na području Rudina Požar na području Rudina Foto: HVZ +0 Požar na području Rudina Galerija 1/2 >>
Na gašenju požara Rudine-Sadine na području Kaštela trenutno su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor AT 802 Fire Boss, vatra je okružena prugama i nema opasnosti za objekte, izjavio je u četvrtak popodne županijski zapovjednik Ivan Kovačević.

Na gašenju požara Rudine-Sadine na području Kaštela su angažirana dva protupožarna zrakoplova Air Tractor AT 802 Fire Boss.

"Vatra je okružena prugama i nema opasnosti za objekte", izjavio je u četvrtak popodne županijski zapovjednik Ivan Kovačević.

Procjenjuje se da je izgorjelo oko 7,5 hektara niskog raslinja i borove šume, dodao je.

Pod nadzorom vatrogasaca

Ranije poslijepodne je javljeno da su pod nadzor vatrogasaca stavljena četiri od pet požara, koji su buknuli na nekoliko mjesta uz željezničku prugu u Rudima iznad Kaštela, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Prvi je požar planuo oko 12:50 sati, a zatim su buknula još četiri na području Gospe Stomorije u Rudinama iznad Kaštela. Gorjela je trava, makija i nisko raslinje, te nešto borove šume.

Neslužbeno se doznaje da je mogući uzrok požara možda iskrenje vlaka s obzirom da su svi požari buknuli uz željezničku prugu, no pravi uzrok će pokazati očevid.

Vatrogasci kažu kako će i peti požar ubrzo biti stavljen pod njihov nadzor. Još se ne zna točno kolika je opožarena površina.

Vatrogascima stigla pomoć iz zraka 

Uz domicilne vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije, na požarište se upućuju četiri Canadaira CL-415, jedan helikopter Mi-8 MTV-11 te Intervencijska vatrogasna postrojba Split s 9 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

"Na terenu su vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Lokaliziran požar u Istri

Iz HVZ-a javljaju da je lokaliziran požar na području naselja Bokordića u Istarskoj županiji. U tijeku je dogašivanje i čuvanje požarišta.

Tamo je, naime, došlo do požara otvorenog prostora, a gorjela je trava, bjelogorica i nisko raslinje.

Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinja i Pule te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine.

Pročitajte i ovo Kanaderi kod Šibenika kraj plaže Žaborić FOTO/VIDEO Spektakularni prizori: Pogledajte nesvakidašnje snimke gašenja požara kod Šibenika

"Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte", kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Požar u Dubravi - 2 gusti dim FOTO/VIDEO Požar u Zagrebu: Planulo u dvorištu Croatia Recordsa

Dodao je kako je požar koji je danas izbio na području mjesta Juršići lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene