Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište zatvoreno za javnost

Afera Spice: Danas saznajemo datum početka suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu počinje pripremno ročište u 'aferi Spice'.

Ročište, koje počinje u 9,00 sati, bit će zatvoreno za javnost. Na njemu bi se trebao odrediti datum početka suđenja osmorici optuženih da su Podravku oštetili za više od 400 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Sudac Siniša Pleše koji će voditi i suđenje u ovom slučaju zakazao je ročište nakon što je proučio jedan od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa na više od 40 tisuća stranica.

>> Afera Spice dodijeljena sucu koji je osudio Zagorca

>> Afera Spice: Sud odlučio da je istraga bila zakonita

Podsjetimo, za navodne nezakonitosti na štetu Podravke teške 400 milijuna kuna USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene