Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč dječjoj sjedalici

4-mjesečnoj bebi s frakturom lubanje spašen život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatična akcija spašavanja u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici!

Pravovremenom reakcijom - kriruzi zagrebačke Klaićeve bolnice spasili su život 4-mjesečnom dječaku koji je preživio prometnu nesreću. Operacija je trajala dva sata, a beba se jutros bolje oporavlja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Citroen se nije zaustavio na znaku 'stop' Noćas na hrvatskim cestama dva mladića izgubila živote Slika nije dostupna Brzina uzrok teške nesreće Još nije utvrđen identitet poginulog kod Dugopolja

4-mjesečni dječak i dalje leži na odjelu intenzivne njege u Klaićevoj bolnici. U strašnoj prometnoj nesreći došlo je do frakture lubanje. Unatoč teškim ozljedama, dijete je bilo pri svijesti pa mu je hitnom kirurškom reakcijom spašen život.

'Izvana na glavi se vidjelo jedno veliko utisnuće zbog prijeloma kostiju koje se duboko utisnulo u glavu i u mozak. Mi smo napravili hitnu operaciju, uklonili smo kost, danas je dijete stabilno, izvan životne opasnosti i mi se nadamo dobrom oporavku', rekao je dr.sc. Miroslav Gjurašin, specijalist neurokirurg Klaićeve bolnice.

Autosjedalice imaju svoju ulogu do neke granice

Do strašne nesreće došlo je jučer - u Gornjoj Bistri. Vozeći se s majkom, dijete je bilo propisno i pravilno vezano u autosjedalici. No, majka je izgubila kontrolu nad vozilom, sletjela s ceste i zabila se u ogradu. Beba je glavom udarila u vrata.

'Autosjedalice su sigurno nešto što jako puno doprinosi zaštiti djece i sigurnosti, ali sasvim sigurno da nisu apsolutno sigurne i da se u nekim okolnostima neće dogoditi opet nekakva ozljeda ili smrtni ishod', rekao je Damir Novak, HAK.

Stručnjaci apeliraju na roditelje da prilikom kupnje sjedalica pripaze na dob djeteta, kvalitetu sjedalice, ali i pravilno korištenje. Jer, statistika je porazna. Najviše djece nastrada kao putnici u vozilima. Najčešće nisu vezani sigurnosnim pojasom, a nerijetko griješe i sami roditelji. 'Jedan podatak iz istraživanja, recimo, dijete kod brzine 60 kilometara na sat, ako vozilo udari u neki objekt koji ga momentalno zaustavlja da je tolika sila koja djeluje kad dijete udari u prepreku u vozilu ili van vozila - kao da je palo sa petog kata', upozorio je Novak.

Da autosjedalice imaju svoju ulogu, ali do određene granice najbolje pokazuje slučaj iz Bistre. Dijete je bilo propisno i pravilno vezano, no od siline udarca - ozljedu nije moglo izbjeći.  4-mjesečnom dječačiću stanje je za sada stabilno, no još uvijek neizvjesno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene