Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nije bilo potrebe za posebnim intervencijama policije za vrijeme boravka Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je danas da od početka posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Zagrebu policija nije imala potrebu za posebnim intervencijama.

Na cijelom području Policijske uprave zagrebačke zabilježen je izuzetno nizak broj kaznenih djela, osobito u odnosu na uobičajene podatke o takvim djelima s petka na subotu, izjavio je Borovec na konferenciji za novinare PUZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djeca na liječenju Za svaku pohvalu: Renovirana 3 stana za roditelje djece oboljele od malignih bolesti Slika nije dostupna U državnom zrakoplovu FOTOGRAFIJE KOJE SE RIJETKO VIDE: Ležerno druženje predsjednika

Time možemo otkloniti slutnje onih koji su tvrdili da će se, zbog koncentracije policije u uskom gradskom području u pitanje dovesti sigurnost građana u ostalim dijelovima Zagreba, dodao je.

Sigurnost građana ne samo da nije pala, nego je podignuta na jednu višu razinu i mi smo izuzetno zadovoljni, istaknuo je Borovec.

Izvijestio je da su jučer uhićene četiri osobe, tri hrvatska i jedan slovenski građanin, koje su nosile "uvredljive transparente", ali ne s prostora na kojem se odvijao prosvjed aktivista protiv američkog predsjednika, već iz Prilaza Gjure Deželića.

Opovrgnuo je da je hrvatska policija osiguranje pripremala prema naputcima američkih obavještajnih službi, već, rekao je, prema pravilima struke i temeljem hrvatskih zakona. Policijske ovlasti u Hrvatskoj može primijenjivati jedino hrvatska policija, naglasio je.

Napomenuvši da nije bilo pritužbi građana zbog posebnih sigurnosnih mjera, Borovec im je zahvalio što su prihvatili većinu savjeta policije o kretanju gradom pa i gužve u prometu nisu značajnije.

Izrazio je ogorčenost zbog napisa pojedinih medija koji su smrt policajca Marija Kusanića, pete žrtve umirovljenog generala Ivana Koradea, ocijenili kao bespotrebnu i uzaludnu. "Takvim napisima ubija se svrha za koju je taj čovjek živio", istaknuo je Borovec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene