Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA AFERA

Političari putovanja koriste za prostitutke, razularene zabave i opijanje: Jedan je tražio upute do bordela, drugi je želio određenu vrstu djevojaka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više zastupnika i diplomata upozorilo je na nedolično ponašanje i pijanstvo tijekom parlamentarnih posjeta.

Brojni britanski zastupnici koriste parlamentarna putovanja u inozemstvo kao priliku za druženje s prostitutkama, razulareno ponašanje i prekomjerno opijanje.

Jedan bivši konzervativni zastupnik, sada član Doma lordova, pitao je domaćine za upute do najbližeg bordela kada je putovao u jugoistočnu Aziju u posjet s parlamentarnom skupinom svih stranaka.

Još jedan torijevac i bivši ministar ostao je "raditi" nakon što se zastupnička delegacija vratila kući kako bi se zabavio u lokalnim bordelima.

Visoki laburistički zastupnik pokazao je naklonost prema "ruskim djevojkama" tijekom putovanja u inozemstvo, prema jednom stranom diplomatu.

U sklopu istrage koja je u tijeku Politico je razgovarao s više od desetak vladinih dužnosnika u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu koji su potvrdili tvrdnje o pijanom, razvratnom ili nedoličnom ponašanju određenih zastupnika i kolega na takvim putovanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ORGANIZATORI - DESNICA Raskalašeni zastupnici: Istražuju se anonimni navodi o razvratnim zabavama u dvorani parlamenta njemačke pokrajine

Otkriveno je i da su neki zastupnici sudjelovali u zabavama koje su organizirali diplomatski predstavnici na koje su zvane prostitutke u svrhu zabavljanja gostiju.

Pročitajte i ovo Stop zlostavljanju, ilustracija DVOJAC IZ NOĆNE MORE Dvije Ukrajinke organizirale mrežu prostitucije u BiH: Novačile djevojke, zlostavljale ih i prisiljavale da prodaju svoje tijelo

Neki zastupnici išli su toliko daleko da su prije posjeta nekoj zemlji slali detaljne upute o vrsti šampanjca ili hrani koje žele. Kako bi to zaustavili, mnogi su pribjegli tome da su dnevni red zastupnika napunili sa što više posjeta i sastanaka kako bi smanjili "slobodno vrijeme" za potencijalno loše ponašanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene