Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 godina na daskama

Ona je među 100 najboljih svjetskih plesačica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želje Pavle Mikolavčić, koju vam predstavljamo, ispunile su se! Bolja Hrvatska donosi priču o njezinom uspjehu, pothvatu za koji živi svaki plesač. Strogi kritičari ovu su solisticu zagrebačkog baleta, svrstali među 100 najboljih svjetskih plesača.

S kazališnih dasaka ne silazi više od 20 godina, a priznaje, život balerine nije jednostavan. Uz cjelodnevne vježbe i pripreme za predstave, potrebno je jako puno odricanja. 'Ja sam bila od one djece, kadgod bi čula muziku, morala sam plesati. Uvijek bi molila mamu i tatu da maknu stolice u sobi, da moram imati svoj podij gdje sam plesala', rekla nam je Pavla Mikolavčić. Sa šest godina s kućnog podija uskočila je u baletne cipelice. Malo poslije već je imala prvu ulogu u baletnoj bajci, Orašar.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

'Na kojim predstavama sam još radila? Ma na svemu, Pepeljuga, Trnoružica, Labuđe jezero, Giselle', kaže ona. Lakoća pokreta i filmsko izražavanje emocija u predstavi, donijeli su prestižnu titulu u baletnom svijetu. 28 zvučnih kritičarskih imena, smjestilo ju je na popis 100 najboljih svjetskih plesača. Nije ni znala, a čestitke nisu stajale.

'Čekaj, na čemu mi ti čestitaš? Onda je prijatelj rekao, pa uvrstili su te u 100 najboljih plesača. Nisam mu vjerovala, tek kad sam u magazinu pročitala svoje ime', rekla je Pavla. 'Stvarno morate davati sve jer, nažalost, ne dobivaju se rezultati. Od jutra do navečer, čovjek mora raditi na sebi, svaki dan, šest dana u tjednu', priča ona.

'Pa se obično našalim, više niti ne spavam', dodaje Pavla. Nagradilo ju je i hrvatsko glumište. A dvije nagrade koje nose ime po našoj balerini Ani Roje, u njezinim su rukama. 'Pokušavam raditi iskreno i iz srca, a kad čovjek dobije nagradu, to je potvrda da je ono što radi - cijenjeno', smatra ona. Sedam godina iskustvo je skupljala i u Njemačkoj. Zbog odricanja koje balet traži, ima i neostvareni san.

'Obrazovati se kao pedagoški učitelj baleta, svoje iskustvo prenijeti na druge plesače', povjerila nam se Pavla. S kazališnih dasaka natrag ona odmah ide u studio. Mladi i uspješni ljudi s ciljem i dalje su tema Bolje Hrvatske. Mi ćemo vam ih predstavljati iz tjedna u tjedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene