Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar na kočnicama

Toyota ponovno povlači milijun i pol vozila iz cijelog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski proizvođač automobila Toyota povlači oko 1,5 milijuna vozila iz cijelog svijeta, posebice SAD-a i Japana, zbog mogućeg istjecanja tekućine iz kočnica.

Toyota će povući 750.000 automobila iz Sjedinjenih Država, 582.000 iz Japana, 60.000 iz Kine, 50.000 iz svih ostalih azijskih zemalja, 50.000 iz Europe i 30.000 iz Australije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..." Ilustracija zbog pumpe za gorivo Dva i pol milijuna vozila poznate marke povlači se u SAD-u

>> Toyota prodala više od dva milijuna Priusa

Radi se o nekoliko modela Lexusa, Avalona, Reiza, Alpharda i Highlandera. Mala količina kočione tekućine može polagano curiti što izaziva paljenje lampice koja navodi na nefunkcioniranje sustava, objasnio je u priopćenju najveći svjetski proizvođač automobila.

U najgorem slučaju može doći do blagog gubitak učinkovitosti kočenja, objavio je glasnogovornik i dodao da zasad problem nije izazvao niti jednu nesreću nego se radi o preventivnom upozorenju, prenosi AFP. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene