Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Subaru pokazao opaki WRX Concept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpuno novi performansni konceptni automobil iz Subarua predstavljen je na ovogodišnjem New York Auto Showu a zapravo bi trebala biti najava sljedeće generacije WRX modela.

Izašle su fotografije potpuno novog performansnog konceptnog automobila koji je Subaru predstavio na New York Auto Showu a upravo ovaj koncept dolazi kao najava buduće generacije sportske limuzine u WR Blue Pearl III boji karoserije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Ako je suditi prema fotografijama koje prikazuju prilično dovršen automobil, WRX koncept dobiva visoku ocjenu za stil. WRX koncept izgleda dosta drugačije od Impreze, a osebujan je po izražajnoj prednjoj rešetci, pozamašnom otvoru za zrak na poklopcu motora, snažno ukošenim prednjim svjetlosnim sklopovima te je također i širi i niži od postojeće Subaruove limuzine.

Krov je izrađen od karbonskih vlakana s ciljem uštede mase a na stražnjem kraju WRX koncept okoristio se malim 'spojlerom' integriranim na poklopac prtljažnika. Vidljive su i četiri ispušne cijevi na stražnjem kraju koje su izvedene s fluorescentno žutim rubovima, kao i kočiona kliješta.

Subaru WRX koncept leži na 20-inčnim BBS kovanim naplatcima omotanim posebnim Dunlop prenumaticima dok se za zaustavljanje brinu kočnice s ventiliranim diskovima i 6-klipnim kočionim kliještima kako bi se kvalitetno zaustavila beštija s pogonom na sva četiri kotača.

Za sada još nema službenih informacija iz Subarua ali mnogi izvori tvrde da bi se pod poklopcem mogla naći jedinica koja dostavlja oko 260 KS a vjerojatno bi se moglo raditi o četverocilindričnom turbo boxer motoru. Ako je vjerovati ranijim informacijama, pod poklopcem motora mogao bi se naći i električni turbo punjač.

►►►   Subaru Advanced Tourer koncept – prilično opaki karavan

►►►   Subaru izbacio limitiranu verziju Impreza WRX STI S206

U ovom trenutku nema pouzdanih informacija o daljnjim planovima proizvođača za WRX koncept iako postoje naznake da bi Subaru mogao razdvojiti sljedeću generaciju WRX sportske limuzine od modelske linije Impreze i stvoriti zasebnu liniju koja bi uključivala i još jači, brži i precizniji STI model.

Dok ne dobijemo službene informacije iz Subarua, uživajte u priloženim fotografijama nove opake beštije sa znakom WRX!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene