Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Subaru izbacio limitiranu verziju Impreza WRX STI S206

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subaru Tecnica International Inc. (STI) sa zadovoljstvom je objavio lansiranje SUBARU IMPREZA WRX STI "S206", posebnog performansnog izdanja svog sportskog hatchbacka.

Najnoviji S206 limitirani model, posljednji u nizu u STI ''S'' seriji, temelji se na SUBARU IMPREZA WRX STI modelu s četvera vrata a oznaka ''S'' sama je kruna STI linije s naprednim voznim performansama i ekskluzivno izrađenim komponentama za unutrašnjost kao i za vanjski dio automobila.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Gledajući izvana, možda najupečatljiviji su niži prednji spojler i rešetka hladnjaka na prednjem braniku koji su posebno projektirani za ovaj model, kao i spojler na poklopcu prtljažnika. Novodizajnirana prednja rešetka i bočne ''škrge'' kao i spojler na prtljažniku ono su što trenutačno izdvaja ovaj limitirani model od inače ''standardne'' IMPREZE WRX STI.

U unutrašnjosti nalazimo ekskluzivan kožni upravljač, Recaro sportska sjedala s crvenim sigurnosnim pojasevima te gumb za paljenje motora ravno iz radionice STI odjela.

Subaru je za novi S206 razvio i poseban NBR Challenge paket u čast pobjede na 24 sata Nurburgringa. Ovaj paket donosi karbonski krov i upečatljiv spojler na poklopcu prtljažnika kao i Nurburgring Challenge naljepnicu i crvene bočne pragove.

Subaru Impreza WRX STI S206 donosi povećanje snage od 20 KS u odnosu na standardni STI model, čime ukupna snaga S206 iznosi 320 KS a maksimalan okretni moment iznosi 431 Nm.

Povećanje snage omogućeno je reprogramiranjem elektroničke kontrolne jedinice (ECU), doradama na turbo punjaču te ugradnjom sportskog ispušnog sustava a inženjeri su ugradili i Bilstein amortizere sa STI oprugama.

Iz nama nepoznatih razloga, Subaru nije izbacio podatke o performansama novog S206 modela, međutim Japanci tvrde da će sa gore spomenutim poboljšanjima S206 nuditi bolji odaziv gasa i više okretnog momenta u nižem i srednjem rasponu okretaja što će zauzvrat donijeti još bolje perfomanse.

S206 model leži na 19-inčnim BBS aluminijskim naplatcima koji su dizajnirani posebno za ovaj model a isti su presvučeni u Michelin Pilot Super Sport pneumatike.

Novi i najjači model u STI liniji proizvoditi će se u limitiranoj seriji od tek 300 primjeraka a da bi stvari bile još gore, novo posebno izdanje namijenjeno je isključivo za domaće japansko tržište.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene