Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ze Ziesel

Što kažete na off-road fotelju za ludovanje po snijegu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija off-road ludorija koju će poželjeti svatko tko voli osjećaj slobode i dobru zabavu – upoznajte Ze Ziesel.

Postoji mnogo načina na koje se možete boriti sa snijegom koji samo što nije stigao a u nekim krajevima već je i počeo padati. Već sada na raspolaganju imamo razne motorne sanjke, 4x4 vozila opremljena gumama za snijeg pa čak i Segwaye opremljene posebnim gumama za snijeg. Ovih dana pojavilo se još jedno vozilo za snijeg koje ludošću i cool faktorom nadmašuje sve gore navedene a zove se Ziesel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Ziesel je nova ludorija koju je proizvela austrijska tvrtka Mattro Mobility Revolutions. Trkaće sjedalo sa dva elektromotora, paketom baterija i gusjenicama savršeno je za skijaške staze, razgledavanje okoliša, cross-country ski staze, ma zapravo sve što možete zamisliti. A zamislite samo da sa Zieselom protutnjite po skijaškoj stazi na Kronplatzu tijekom hrvatskog tjedna?!

Ziesel je ujedno i prikladno odjeven za pojavljivanje na kakvom elitnom skijalištu dok je istovremeno sposoban za ozbiljnu off-road, ili bolje rečeno off-piste, avanturu. Osim tihog i ekološkog rada svojih elektromotora kojime nećete istresirati cijeli životinjski svijet, ovo novo, čudnovato off-road vozilo ostavlja visok estetski dojam i garantira pažnju gdje god da se pojavi.

Visoko-performansni motori rade uz pomoć inteligentnog paketa litij-ionskih baterija s potpuno automatskim sustavom grijanja. Gusjenice pogodne za sva godišnja doba omogućavaju najvišu moguću trakciju uz istovremeno najniži pritisak na površinu. Šasija s ovjesom s dvostrukim potpornjakom zaslužna je za izvanrednu trakciju dok se izuzetno preciznim upravljačkim sustavom upravlja preko intuitivnog joysticka. LED osvjetljenje vrhunske kvalitete dostupno je na zahtjev kao i mnogi drugi opcionalni elementi.

Pogonski sklop sačinjavaju 2 PMS električna disk motora. Maksimalna snaga iznosi oko 17.5 kW koja omogućava brzinu od 35 km/h (elektronički ograničenu, doduše). Možda važniji podatak jest da spomenuti pogon također dostavlja više od 400 Nm okretnog momenta što će svakako dobro doći u off-road voznim uvjetima.

Paket baterija koji dostavlja energiju elektromotorima dolazi s autonomnim sustavom grijanja tijekom vožnje pri niskim temperaturama te ugrađenom funkcijom kontrole rada za maksimalnu sigurnost. Iz austrijske tvrtke kažu da će domet varirati ovisno o njegovom načinu korištenja iako bi jedno punjenje baterija trebalo biti dovoljno za četiri do osam sati kontinuirane vožnje.

Poseban softver konstantno vrši provjere sustava, samodijagnostiku te rješava moguće pogreške u radu. Vozilom se upravlja intuitivnim joystickom a moguće je programirati i posebne profile vožnje za različite scenarije. Ukupna masa vozila (uključujući paket baterija) iznosi oko 245 kg.

Ako ste oduševljeni Zieselom i smatrate da ga jednostavno morate imati, zanimati će vas da osnovna verzija košta 21.710 eura čemu treba dodati troškove dostave.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene