Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smart potvrdio proizvodnju električnog skutera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smart je potvrdio da će 2014. godine na tržište lansirati novi proizvod, električni skuter. Ovo je logičan sljedeći korak za Smart u sklopu njihove strategije uvođenja novih koncepata buduće gradske mobilnosti.

Na pariškom auto salonu 2010. godine Smart je predstavio impresivan portfelj električnih vozila za gradski prijevoz. Osim Smart ForTwo modela s električnim pogonom koji je predstavljen u coupe i kabriolet izvedbi, predstavljen je i Smart ebike i escooter.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

''Odluka u korist escootera je službeno donesena,'' objavio je Dr. Joachim Schmidt, izvršni potpredsjednik prodaje i marketinga u Mercedes-Benzu, u Švicarskoj prilikom sastanka međunarodnih ogranaka njemačkog brenda, i dodao: ''ovim korakom dodali smo još jednu važnu komponentu našem konceptu pametne mobilnosti za budući gradski promet.''

Ovaj brend tako već dvije godine kontinuirano pretvara ideje u stvarnost jer će električni Smart ForTwo u prodaju krenuti već ovo ljeto a dostave prvih električnih bicikala upravo počinju. Potpuno električni skuter, 'escooter', pojavljivati će se na raznim auto događajima tijekom naredne dvije godine jer kako kažu u Mercedes-Benzu, dizajn konceptne studije dodatno će se uglađivati i razvijati prije nego što konačno krene u prodaju. S mnoštvom inovativnih i modernih elemenata, ovaj novi proizvod nesumnjivo će biti doista pravo Smart vozilo.

Baš kao i 'ebike', za sada još konceptni 'escooter' biti će dostupan kupcima koji (još uvijek) nemaju vozačku dozvolu za automobile.

Smart escooter energiju crpi iz 48-voltne litij-ionske baterije koja pogoni električni motor smješten na stražnjem kotaču snage 4 kW (5 KS). Time escooter postiže autonomiju do 100 km pri brzinama do 45 km/h.

Brojna istraživanja nezavisnih tvrtki i nagrade koje je ovaj brend nedavno osvojio pokazuju koliko su ideje ljudi koji stoje iza Smarta u skladu s današnjim zahtjevima tržišta vezano za individualnu urbanu mobilnost.

''Posebno smo ponosni na 'ebike' što je osvojio Red Dot nagradu te da je naš cjelovit koncept za buduću urbanu mobilnost osvojio iF Product Design nagradu za 2012. godinu,'' dodaje Dr. Winkler.

Panel sudaca za Red Dot nagradu pridao je serijskoj proizvodnoj verziji Smart ebike-a za 2012. najpoželjniju moguću titulu ''najbolji od najboljeg''. Ove godine iF Product Design nagrada koja je priznata diljem svijeta od 1953. godine dodijeljena je Smartovom konceptu buduće urbane mobilnosti koji je predstavljen Smart ForTwo modelom s električnim pogonom, Smart ebike-om i escooter-om, pri čemu je cjelokupno opisan kao izvrstan koncept za urbanu mobilnost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene