Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smart i BRABUS slave 10 godina suradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast 10. godišnjice vrlo uspješne suradnje, Smart-BRABUS razvio je vrlo posebnu poslasticu za svoje kupce.

Sportske verzije Smartova nose ime BRABUS – i tome je tako već zadnjih deset godina. 2002. godine Smart i tuning stručnjaci BRABUS osnovali su zajedničku tvrtku. Već 2003. zajednička suradnja pod imenom Smart-Brabus GmbH rezultirala je prvim luksuznim modelima, Smart ForTwo BRABUS coupe i cabrio modelima koji su odjeknuli na tržištu poput bombe. Tvrtka danas slavi desetu godišnjicu postojanja a u proslavu rođendana pripremili su jedinstveno, ekskluzivno opremljeno ''10th anniversary'' posebno izdanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Šefica Smarta, Dr. Annette Winkler, kaže: ''10 godina Smart-BRABUS-a znači više od 50.000 personaliziranih vozila i jako, jako puno oduševljenih kupaca. Činjenica da smo prošle godine zajedno proizveli više od 10.000 Smart vozila dokaz je da i dalje imamo puno potencijala za daljnji rast i visoku profitabilnost koja je izravan rezultat ovog vrlo kreativnog i učinkovitog tima ljudi.''

Bodo Buschmann, izvršni direktor BRABUS Grupe, tome je dodao sljedeće: ''Suradnja sa Smartom izuzetno dobro napreduje svih ovih godina. To znači da BRABUS nije samo sinonim za brza vozila već i za izuzetno ekskluzivne automobile. A još uvijek imamo jako puno ideja za daljnju suradnju Smarta i BRABUSA.''

Otkad je predstavljen prvi Smart ForTwo BRABUS, više od 50.000 kupaca diljem svijeta odlučilo se na automobil u izdanju ovog partnerstva. Personalizacijski program ''SmartBRABUS TailorMade'' koji je lansiran prije dvije godine postao je izuzetno popularan diljem Europe. Tijekom ove godine ovaj će se program proširiti i na SAD i Kinu.

Prema trenutačnim predviđanjima, više od 1000 kupaca odabrati će upravo SmartBRABUS TailorMade program samo ove godine. Ovaj personalizacijski program naglašava jednu od najvećih snaga SmartBRABUS vozila, mogućnost individualizacije interijera i eksterijera vozila, od posebnih boja karoserije do ekskluzivnih kožnih presvlaka i sitnih 'skupih' detalja.

Osim poznatog sportskog izgleda svih Smart-BRABUS modela, ovo posebno izdanje koje će ujedno biti ograničeno na svega 100 jedinica, nudi brojne ekskluzivne elemente.

Posebno izdanje temelji se na trenutnoj verziji Smart ForTwo BRABUS modelu sa 102 KS (75 kW) i maksimalnim okretnim momentom od 147 Nm. Brzinomjer se zaustavlja na 155 km/h dok za ubrzanje od nule do stotke sportskom mališanu treba samo 8.9 sekundi dok zadovoljstvo i uzbuđenje u vožnji dolaze serijski.

Izuzetno sigurna putnička ćelija, karoserija i prednja rešetka te retrovizori dolaze u posebnoj srebrnoj boji kao i prednji spojler i bočni pragovi koji su dio stilskog paketa. Od ostalih detalja na vanjskom izgledu vozila treba spomenuti svjetlosne sklopove u titanij sivoj boji i crveni BRABUS Logo na prednjem i stražnjem kraju.

Interijer posebnog izdanja karakterizira crna koža s izuzetno kvalitetnim ručno izrađenim prošivima. Ukrasni detalji obojani su u ekskluzivnu crvenu boju a kontrastne komponente dolaze u crnoj boji. BRABUS sportski upravljač sadrži i kontrole za tempomat a gumb za paljenje motora integriran je u ručici mjenjača. Oznaka sa serijskim brojem vozila, xx/100, dodatno skreće pažnju na činjenicu da se radi o posebnom izdanju.

Oprema ''10th anniversary'' serijski dolazi s 'comfort' i 'light' paketom, grijanim sjedalima, električnim servo upravljačem, LED dnevnim svjetlima, audio i navigacijskim sustavom i BRABUS Monoblock VII alu-naplatcima u mat sivoj boji.

Definitivno najljepši mali gradski automobil sa zadnjim pogonom i turbo motorom!!!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene